Overig

Natuurgidsen bezoeken Phood Farm

Geldrop 19 januari 2024

Op 23 dec 2023 zijn de natuurgidsen van IVN Geldrop en Mierlo op bezoek geweest bij Phood Farm te Eindhoven. Een verslag.

Allereerst worden we rondgeleid op de buitenlocatie van Phood Farm waar er op het voormalige volkstuinencomplex van Daf in de volle grond groente en kruiden geteeld worden zonder kunstmest en zonder bestrijdingsmiddelen.

Het is er nu erg nat en een groot deel staat onder water. We mogen in deze tuin blaadjes proeven van snijbiet en van rucolasla. Ook mogen we een wortel uit de grond trekken en opeten (na het wassen in een plas). Je kunt bij Phood Farm een abonnement nemen voor 20 euro per week en dan mag je wekelijks een kratje met de lokaal geteelde seizoengroenten meenemen. Als je meehelpt in deze tuin kost een abonnement 15 euro per week.

De gids van Phood Farm, Tim, nodigt ons vervolgens uit om mee te gaan naar de voormalige Campinafabriek aan de Hugo van der Goeslaan 20-1. Hier worden in een gesloten systeem, sla en tuinkers en andere kiemplantjes geteeld. Deze planten krijgen water uit een bassin met vissen. De planten groeien op de meststoffen in het water. Het water gaat daarna weer schoon retour naar de vissen. Er wordt veel onderzoek gedaan om deze teeltwijze te verbeteren. We kregen een stukje peperkoek met buffelboter en een pittig drankje, een gefermenteerde kombucha thee. Deze thee kon je aanlengen met water. Het smaakte fris maar ook zuur. Een vreemde smaak.

Gevonden op de website:

“De Phood Farm is erop gericht om elkaar te helpen naar een positieve en creatieve oplossing. Naast gezondheid en duurzaamheid is zorgen voor elkaars welzijn een belangrijke focus. Phood Farm is een sociale onderneming en biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kansen op ontwikkeling en groei”.

Plonie, Harrie

De foto’s zijn gemaakt door Wim Hendrikx.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ontdek meer over

Deel deze pagina