Nationale Natuurwerkdag

Al 20 jaar organiseert LandschappenNL samen met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties elke eerste zaterdag van november de Natuurwerkdag. Het grootste vrijwilligersevenement in het groen! Op meer dan 400 locaties verspreid door het hele land zetten jong en oud zich in voor natuur en landschap en dragen zo bij aan een groene leefomgeving.

 

Iedereen kan meedoen aan de Natuurwerkdag, ook als je geen ervaring hebt met klussen in de natuur. Het is een mooie manier om kennis te maken met het werken in de buitenlucht en iets te doen voor natuur en landschap in Nederland. De activiteiten op de Natuurwerkdag bestaan uit kleinschalige onderhoudswerkzaamheden zoals zagen, snoeien, hooien, schoonmaken van paden en poelen, knotten van wilgen, verwijderen van riet, bloembollen planten en insectenhotels maken. Samen dragen deelnemers bij aan meer biodiversiteit in de natuurgebieden en in eigen buurt.

Ook  IVN Emmen-Coevorden doet  mee. In de Emmerdennen kunnen we  jouw hulp goed gebruiken!  Rondom Haantjebak en Haantjeduin staat veel opslag van Amerikaanse eik. Dat gaan we verwijderen. Help je mee? Kinderen zijn ook welkom.

Je kunt je aanmelden op Natuurwerkdag.nl. Hier vind je ook informatie.

Voor vragen kun je ook mailen met ivnemmeneo2@gmail.com.

 We verzamelen op de parkeerplaats langs de Boslaan, zichtbaar gemaakt door de IVN-vlag.

 

Zaterdag 5 november

Aanvang 09.00 uur tot ongeveer 13.00 uur.

Voor koffie en de lunch wordt gezorgd!

Nationale Natuurwerkdag 05 november 2022 - 09:00
Wanneer
zaterdag 05 november 2022 09:00
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Deel deze pagina