Pastoorsweijerwandeling

Gaat u mee op pad met IVN op zondag 17 september?

We starten met het bekijken van de allereerste vloeiweiden van Bergeijk. Daarna gaan we de Keunensloop en de Pastoorsweijers bezichtigen. De Pastoorsweijers zijn onlangs gerenoveerd. Vervolgens wandelen we naar de Brouwersweijer. Dat is de laatste aankoop van Natuurmonumenten. Ook “Het Schut” met de bijbehorende vistrap krijgen we te zien. Via de Beekloop, gaat de wandeling verder naar de visvijvers. De vijvers zijn vorig jaar uitgediept. Op de terugweg bezoeken we even het landgoed Maaijerheide.

Op zondag 17 september zullen we u rondleiden in dit prachtige gebied. Mogelijk zien we onderweg hazen, de ree en/of wilde zwijnen. Op dit moment staat er nauwelijks water in de vijvers. Daarom zien we mogelijk enkele typische vogels zoals de Witgatjes en/of de groenpoot ruiters. Misschien zien we zelfs de Steltkluut. Deze zeldzame vogel heeft afgelopen jaar met succes gebroed in Westerhoven. Bij het Schut zijn er gele kwikstaarten. De Paardenbijters (libellen) zijn ook zichtbaar.

U bent van harte welkom op zondag 17 september om 13.30 uur. We verzamelen op de parkeerplaats aan de Maaij te Bergeijk. Aanmelden is niet nodig, maar kom op tijd.

Routetip: Rij vanaf het dorp Bergeijk, via de burgemeester Aartslaan naar de Barrier. Net voorbij de Keunensloop aan de linkerzijde is de parkeerplaats.

Het is een wandeling van 5 km en duurt ongeveer twee uur.
Heeft u een verrekijker en/of fototoestel, neem deze dan zeker mee.

Kledingadvies: Wandelschoenen, en een lange broek. Neem ook antimugzalf mee. Graag tot ziens op 17 september.

Uitzicht op de Pastoorsweijer vanuit de toren. Foto winter 2023, daarom nog weinig begroeiing.

Waar
Parkeerplaats Natuurmonumenten Burg. Aartslaan Bergeijk
Burg. Aartslaan
Bergeijk
Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis
  • Aanmelden verplicht: Nee

Peter van Poppel

wandelgids

Ontdek meer over

Deel deze pagina