28 september – Lezing: spechten-houthakkers van het bos

Hoewel spechten er een nogal verborgen leefwijze op na houden, hebben ze altijd tot de verbeelding gesproken. Zo komen ze bijvoorbeeld veelvuldig voor in allerlei strips en tekenfilms. Hierin gaan ze vaak als doldrieste houthakkers te keer. In feite klopt dat ook. Want ga maar na. Sommige soorten slaan hun snavel met een snelheid van 25 km per uur tegen massief hout. Dit dan ook nog eens spechtenlezing door Gerard Compietmaar liefst 12.000 keer per dag. Alleen van het idee al zou je hoofdpijn krijgen. Daarnaast is er aan spechten nog veel meer te beleven. Zaken die bij oppervlakkige waarneming vaak aan de aandacht ontsnappen. Hoogste tijd om daar bij stil te staan.

Donderdag 28 september 2023 organiseert IVN-afdeling Bergeijk-Eersel daarom een lezing over deze interessante vogels. Gerard Compiet zal in woord en beeld aandacht besteden aan zaken die specifiek voor spechten zijn, nl. aan hun

 

– lichaamsbouw
– sterk individualistische leefwijze
– communicatie (bijv. via roep- en klopgeluiden)
– manier van voortbewegen
– manier van voedsel vergaren en
– broedbiologie

Voorts worden alle inheemse soorten, die overigens alle vijf in de buurt voorkomen, voor het voetlicht gebracht.

Kortom, na deze presentatie zult u tijdens uw wandelingen meer plezier aan spechten beleven!

Op donderdag 28 september 2023 bent u om 20.00 uur van harte welkom bij IVN-afdeling Bergeijk-Eersel en wel in clubhuis De Wingerd, Natuurtuin ’t Loo, Terlostraat 4, Bergeijk.

spechtenlezing door Gerard Compiet
  • Kosten: Nadere info volgt binnenkort
  • Aanmelden verplicht: Nee

secretaris IVN Bergeijk Eersel

secretaris Bergeijk-Eersel

Ontdek meer over

Deel deze pagina