Op excursie met een gids

Tijdens een excursie loop je heerlijk rond in het stadsgroen onder begeleiding van en deskundige natuurgids. De gids haalt tijdens de excursie verschillende thema’s aan zoals ontstaansgeschiedenis, biodiversiteit, en duurzaamheid. De natuurgidsen zijn er op getraind om je een bijzondere natuurbeleving mee te geven. Ook wordt je kennis over de aanwezige flora en fauna flink bijgespijkerd. IVN Amsterdam organiseert reguliere excursies en excursies op aanvraag.  

ivn amsterdam excursie met gidsReguliere publieksexcursies

Wil je een frisse neus halen en iets bij leren over de stadsnatuur? Vrijwel ieder weekend organiseert IVN Amsterdam een of meerdere natuurexcursies in of rondom Amsterdam. De thema’s lopen uiteen en worden vaak gekoppeld aan het seizoen. Met iedere excursie doe je nieuwe natuurkennis op! Voor het excursieaanbod kijk je onder het tabblad Activiteiten op deze website. Bij iedere activiteit vind je een contactpersoon.

Deelname aan de reguliere excursies is gratis; een vrijwillige bijdrage wordt echter gewaardeerd. Hiermee kun je je waardering voor de natuurgids uitdrukken en bijdragen aan een duurzame voortzetting van de reguliere excursies.  

Excursies op aanvraag

Ben je op zoek naar een leuk en leerzaam familie- of bedrijfsuitje in het groen? IVN Amsterdam kan een excursie op maat organiseren die voldoet aan jouw specifieke wensen. Zo kun je bijvoorbeeld de locatie en het thema van de excursie bepalen. De kosten voor een excursie op aanvraag zijn € 75,00.

Voor scholen en aanverwante (maatschappelijke) instellingen zijn de kosten van een excursie op aanvraag € 35,00.

Contact excursie op aanvraag
Ineke Deckers, 020-6971998, ideckers@telfort.nl

excursies ivn amsterdamFoto header: Franklin Heijnen, CC BY-SA 2.0
Foto onder: Paul de Dooij