Duurzaamheid in Almelo

IVN Almelo zet zich met natuur en educatie graag in voor duurzaamheid.

IVN Almelo organiseert 2 modules over duurzaamheid!

Leven zonder afval - Module 1

Maandag 28 mei - 20.00 in 't Natuurhus

Leven zonder afvalKen je dat? Je wilt bewust en duurzaam leven, je scheidt je afval, alleen elke maand zet je de afvalcontainer toch weer gevuld aan de weg?

Emily Jane Townley leeft zonder afval met haar gezin met 3 jonge kinderen. Hoe ze dat doet vertelt ze graag. Na de lezing kan je zelf direct aan de slag!
 

 

Emily-Jane aan het woord:

Leven zonder afval - Emily Jane Lowe“In het begin was het best een uitdaging om als gezin geen afval te produceren, omdat tegenwoordig bijna alles verpakt zit in plastic maar na een paar weken lukte het verbazingwekkend makkelijk om bijna geen afval te maken. Helaas is niet alles verkrijgbaar zonder verpakking maar ik doe mijn best om altijd alternatieven te zoeken.

Het geeft een enorm voldaan gevoel wanneer ik plastic-vrij boodschappen doe en de vuilnisbak maar niet vol komt. We kopen alleen maar pure producten en maken veel dingen zelf. Het is een fijne manier van leven en ik raad het iedereen aan om het zelf ook te proberen!"

Meer informatie

De lezing is voor iedereen toegankelijk!
Graag aanmelden via ivn.almelo@gmail.com

 

Leven zonder afval - Module 2

Maandag 18 juni - 20.00 in 't Natuurhus

De tweede module is een vervolg op de eerste. We gaan dan zelf aan de slag met duurzaamheid, en we gaan volgens het recept van Emily-Jane tandpasta of deodorant maken en we bestuderen welke 3 relevante leskisten er te huur zijn bij het Natuurhus op het gebied van duurzaamheid. De activiteiten kunnen dan direct aan de kinderen worden gegeven.

De 2e module is met name gericht op mensen die werken met kinderen (kinderopvang, onderwijs, scharrelkids etc) en er mee aan de slag willen.

De module is voor iedereen toegankelijk!
Graag aanmelden via ivn.almelo@gmail.com

Vragen of meer informatie?

Stuur je vraag naar: ivn.almelo@gmail.com of bel naar 06 – 24.74.99.17

Contactpersoon: Heleen Eshuis