Tiny Forest Bosch van Wijck geopend in Utrecht!

Tiny Forest Bosch van Wijck geopend in Utrecht!

Tiny Forest 10 juni 2020

Kinderen van de Asch van Wijckschool hebben samen met Wethouder Lot van Hooijdonk en buurtbewoners woensdag 10 juni het vijfde Utrechtse Tiny Forest in het Majellapark officieel geopend. Alle kinderen adopteerden hun eigen boom en gingen op zoek naar beestjes in het bos.

Bosch van Wijck

Wethouder van Hooijdonk onthulde samen met de kinderen, op gepaste afstand van elkaar, het informatiebord met de naam van het Tiny Forest: ‘Bosch van Wijck’. Deze naam is door de leerlingen zelf bedacht. “Utrecht is weer een ‘Bosch’ rijker”, zei Van Hooijdonk. “Het is klein maar fijn en leuk voor jong en oud.”
De opening van het Tiny Forest zou eigenlijk al tijdens de Nationale Boomfeestdag op 18 maart gebeuren, maar dat ging vanwege de coronamaatregelen niet door. Met de aanleg van het bos zijn de speeltoestellen, die eerst op deze plek stonden, op een andere plek gekomen.

Tiny Forest rangers aan de slag

Het Bosch van Wijck heeft een open plek in het midden, het buitenleslokaal, waar kinderen op warme dagen buiten les krijgen. Vandaag was de eerste les in het bos. De leerlingen gingen als echte Tiny Forest Rangers op zoek naar beestjes in het bos. Ondanks dat het bos nog maar enkele maanden oud is vonden ze een grote diversiteit aan dieren: sprinkhanen, bijen, lieveheerstbeestjes, mieren en pissebedden werden volop gevonden en er schoot zelfs een muis voorbij tijdens de les. Maar ook voor buurtbewoners is het een prettige en gezonde plek om elkaar te ontmoeten. Het bos zorgt voor meer biodiversiteit en bovendien voor verkoeling op warme dagen en waterberging bij zware regenval in de stad.

Bekijk de video van de officiële opening op 10 juni

Accepteer cookies

Videocredits: Serge Calon, www.devergroeningvanutrecht.nl 

Nog twee Tiny Forests in Utrecht

Utrecht telt inmiddels vijf van dit soort minibossen en wil samen met initiatiefnemer IVN (Instituut voor Natuureducatie) de komende tijd nog twee Tiny Forests aanleggen om te zorgen voor meer groen in de stad. Sinds 2019 is Utrecht partnergemeente Tiny Forest, een initiatief van IVN om samen met gemeenten en buurtbewoners de natuur in de stad dichterbij te brengen. Voor de twee nog aan te leggen minibossen, zoeken IVN en de gemeente Utrecht nog initiatiefnemers en scholen die in hun eigen wijk een Tiny Forest willen realiseren. Wil jij een Tiny Forest aanleggen bij jou in de buurt? Dien je plan in via www.ivn.nl/tinyforest/initiatiefnemer.

Deel deze pagina