Op een bedrijventerrein wandelen in een mini-bos: ‘Ik word er blij van’

Op een bedrijventerrein wandelen in een mini-bos: ‘Ik word er blij van’

Tiny Forest 4 juni 2021

Wapenveldse bedrijven kunnen vanaf vandaag hun personeel tot rust laten komen in een Tiny Forest, oftewel een therapeutisch bospad. ,,Voorheen liep ik met mijn broodtrommel over stenen en nu over schelpen, schors en nog veel meer. Ik word er blij van.”

Het nieuwe minibosje midden op het Wapenveldse bedrijventerrein Van der Zeelaan behelst onder andere een bos, een bloemenweide en een buitenwerkplek. Het vers aangelegde groen zou volgens de organisator Leadax zorgen voor ontspanning en hart- en vaatziektes helpen voorkomen. 

,,Natuurlijk is het gezond om tijdens de pauze een wandeling te maken door het bos of buiten te vergaderen. Maar het draagt ook bij aan de collegialiteit, door gezamenlijk een project uit te voeren’’, aldus Roeland van Delden van Leadax, een bedrijf dat zich bezig houdt met verduurzaming in de bouw.

Het nieuwe Wapensveldse bos, dat zo’n 2000 vierkante meter beslaat, is een uit de kluiten gegroeid plannetje van Van Delden. ,,We hebben dit tijdens een pauze bedacht en het plan werd steeds groter. Gelukkig zijn we geholpen door het Deltaplan Biodiveriteit, provincie Gelderland, het instituut voor natuureducatie en duurzaamheid (IVN) en gemeente Heerde.” 

TF Wapenveld

,,Ik hoop dat we een voorbeeld zijn voor anderen. Iedereen heeft wel een hoekje waar niets mee gebeurt. Maak er met een paar collega’s een leuk bosje van. Zo simpel is het. En als je dan vervolgens een vlinder ziet fladderen in je bos, dan is dat toch grappig.”

Het park is niet openbaar toegankelijk, alleen voor werknemers van bedrijven die zich hebben gevestigd op het bedrijventerrein Van der Zeelaan in Wapenveld.

Dit artikel verscheen op 4 juni 2021 in De Stentor.
Redactie: Tal Sarid
Foto’s: Henri van der Beek

Deel deze pagina