Kijk het webinar Tiny Forest: Klein bos groot avontuur’ terug

Kijk het webinar Tiny Forest: Klein bos groot avontuur’ terug

Tiny Forest 1 april 2021

Tiny Forest bestaat dit jaar vijf jaar en dat vierden we met een speciaal webinar. Live vanuit studio de KAS in Woerden zondt IVN Natuureducatie op 1 april 2021 het webinar ‘Tiny Forest: klein bos, groot avontuur’ uit. Wil jij meer weten over Tiny Forest en het onderzoek dat er wordt gedaan? Kijk dan het hele webinar of een programmaonderdeel terug!

Programma webinar ‘Tiny Forest: klein bos, groot avontuur’

Het webinar bestond uit de onderdelen:

  • Vijf jaar Tiny Forest door Daan Bleichrodt
  • Twee fragmenten worden voorgelezen uit het boek ‘Tiny Forest: klein bos, groot avontuur’ door schrijvers Daan Bleichrodt en Maarten Bruns
  • Tiny Forest onderzoek: wat zijn de effecten op biodiversiteit, CO2 opslag, hittestress en waterberging? door Fabrice Ottburg
  • Vraag en antwoord: Tiny Forest experts Daan Bleichrodt, Fabrice Ottburg, Christine Wortmann en Marijke Zoetelief geven antwoord op vragen van deelnemers.
     

Het hele webinar terugkijken

De vijf belangrijkste inzichten van vijf jaar Tiny Forest

De Tiny Forest onderzoeksresultaten

Wat zijn de effecten van een Tiny Forest op biodiversiteit, CO2 opslag, hittestress en waterberging door Fabrice Ottburg.

Je kunt alle tussentijdse onderzoeksresultaten ook teruglezen. Of je kunt de  presentatie waarin de onderzoeksgegevens zijn gepresenteerd, met alle grafieken en resultaten kun je downloaden.

Tussentijdse onderzoeksresultaten Tiny Forest

Het onderzoek is uitgevoerd door Fabrice Ottburg en Dennis Lammertsma. Zij zijn onderzoekers van Wageningen Environmental Research (WENR).

Boek “Tiny Forest: Klein bos groot avontuur”

Het planten van een Tiny Forest is populair, maar pioniers Daan Bleichrodt en Maarten Bruns startten klein – met het planten van zeshonderd inheemse boompjes in Zaanstad.

tiny forest boekBinnen vijf jaar groeide dit Zaanse minibos uit tot een rage. Hoe kon het zo vreselijk uit de hand lopen? Daan en Maarten geven de lezer met het boek “Tiny Forest: Klein bos groot avontuur” een kijkje achter de schermen en laten zien hoe dit stadsbosje uitgroeide tot een boom van een beweging. Ga mee op reis en dompel jezelf onder in de wereld van de stadsnatuur en alles wat daarbij komt kijken … Sla dit boek open en laat je meevoeren.

Bestel het boek nu in de IVN Webwinkel

Of luister eerst naar dit fragment

Bedankt aan al onze sponsors!

Na vijf jaar Tiny Forest hebben we 125 Tiny Forests in de openbare ruimte aangelegd, liggen er 60 bij mensen in de achtertuin en 2000 tuineigenaren plantten een Tuiny Forest. En dankzij 700 leerkrachten, 1000 buurtbewoners en 12000 schoolkinderen worden de Tiny Forests gebruikt voor buitenlessen en als ontmoetingsplek. Al deze bossen hadden we niet kunnen planten zonder de financiële steun van de Nationale Postcode Loterij, Het ministerie van LNV, Fonds NME, Stichting Dioraphte, het Prins Bernhard Cultuurfonds, de Fred Foundation, de ASN bank, Accenture en Spadel. Daarnaast was de financiering van provincies Gelderland, Limburg, Noord-Brabant, Overijssel en Zuid-Holland en al onze vijftig partnergemeenten onmisbaar voor het succes van Tiny Forest, en dankzij deze steun kunnen we nog minmaal honderd buurten en scholen een eigen minibos geven.

Deel deze pagina