Het voorjaar komt er aan, een heerlijke tijd om het Tiny Forest te ontdekken

Het voorjaar komt er aan, een heerlijke tijd om het Tiny Forest te ontdekken

Tiny Forest 15 maart 2021

In het voorjaar kan jullie Tiny Forest misschien eerst wel een voorjaarsschoonmaakbeurt gebruiken. Ruim met elkaar het zwerfafval op en maak het Tiny Forest naambord schoon.

Groeien er veel brandnetels langs de randen? Dan kun je die het beste nu weghalen. Handschoenen aan en haal de planten met wortel en al weg. Let op: laat zeker ook wat brandnetels staan voor vlinders die hun eitjes graag op deze planten leggen!

De dagpauwoog, de kleine vos en atalanta kunnen niet leven zonder de brandnetel. Het zijn niet de vlinders die van deze plant eten, maar de rupsen. Zij lusten buiten brandnetel helemaal niets anders!

Dagpauwoog

Geef jij les in de bovenbouw?

Dan is dit een mooie tijd om Voedselpiramide tikkertje te doen. Je vindt deze les in het Tiny Forest Lespakket voor groep 7/8.
Het spel is een variant op Levend Stratego. Niet met de generaal, verkenner en bom, maar met dieren en planten uit het Tiny Forest. De leerlingen ontdekken door middel van dit tik-spel hoe een voedselpiramide werkt. Dat wordt rennen dus ook als het nog wat kouder is, blijf je lekker warm!

Heb je kleuters of onderbouw?

Doe dan eens een voelpad langs de rand van het Tiny Forest. Span een touw langs bomen en planten en laat kinderen voorzichtig aan de nu nog kale takken voelen. Dik, dun, ribbelig, glad…. wat voelen de kinderen? En durven ze het touw misschien ook te volgen met een tiny-forest-ranger-lesboxblinddoek om, dan kun je extra goed voelen!
Je vindt deze les onder de titel ‘Kabouterpad’ in het Tiny Forest Lespakket voor groep 1 t/m 4. Blinddoeken zitten in de Tiny Forest Lesbox.

Veel plezier!

Deel deze pagina