Een avontuurlijk schoolreisje in de natuur!

Zoek je een leuk, actief en leerzaam schoolreisje met jouw klas of school? Kom dan naar Het Woldhuis in Apeldoorn, een villa op een prachtig landgoed omringd door bos.

Ga op zoek naar waterdiertjes met shepnetten en loepjes, koken boven houtvuur, hutten bouwen of een spannende ontdektocht door het bos. Het kan allemaal. IVN biedt een volledig verzorgd programma waarin natuurbeleving en avontuur centraal staan. Alle groepen uit het basisonderwijs kunnen bij ons terecht voor een programma op maat. Voor kinderen (én leerkrachten) is de dag een groot feest.

Een schoolreisje bij IVN Het Woldhuis omvat:

  • Een aantrekkelijk programma waarin avontuur en beleving centraal staan, afgestemd op de groep
  • Limonade, koffie en thee
  • Lunch, inclusief broodjes boven een houtvuur
  • Een deskundige IVN-groepsleider die activiteiten begeleidt
  • Een natuurtalent-diploma en een bosmedaille voor alle leerlingen
  • Optioneel: educatiemateriaal ter voorbereiding en verwerking in de klas
  • Optioneel: reis in stijl en kom in de stemming met de IVN Natourbus

Flyer Schoolreisje IVN Het Woldhuis

Programma's afgestemd per groep

We stemmen het programma af op de leeftijd van de kinderen en de behoeften van de school. Leerkrachten beoordelen de algehele beleving met een '9' en onze programma's als 'uitstekend'!

Mogelijke programma’s zijn:

Groepen Omschrijving Onderdelen
Groep 1 t/m 4

Bossafari

Ga samen met Konijn Wouter op ontdekking in het bos. Tijdens een beleeftocht leer je sluipen en kijken met je handen en neus. Ontdek wat voor beestjes er leven in het bos en bouw een hut. Na een lunch, met broodjes boven het vuur, ga je op zoek naar waterdiertjes in de vijver en maak je een natuurschilderij.

- Beleeftocht met zintuigenpad
- Hut bouwen
- Zoeken naar beestjes in bodem en vijver
- Natuurschilderij maken
-Broodjes boven kampvuur

Groep 5 t/m 8

Word natuurexpert!

Ga als een echte ontdekkingsreiziger op pad in het bos en leer alle bosgeheimen kennen. Ga op zoek naar dieren en hun sporen, zowel in het bos als in de vijver. Ontdek met een grondboor hoe de bodem eruit ziet en maak een zand-kunstwerk. Oefen met het gebruik van je zintuigen – hoe kunnen dieren ’s nachts hun weg vinden door het bos? Leer welke wilde planten je kunt eten en maak hier een heerlijke groentesoep van.

- Beleeftocht met zintuigenpad
- Zoeken naar beestjes in bodem en vijver
- Grondboring en zand-kunstwerk
- Eetbare planten plukken
- Soep en broodjes boven kampvuur

Groep 5 t/m 8

Overleven in het bos

Stel je voor dat je op reis bent en het vliegtuig moet een noodlanding maken in een afgelegen bos. Je kunt niet bij je koffers en moet een paar dagen zien te overleven. Hoe overleef je in de natuur? Bouw een waterdichte hut, maak een pijl en boog en pluk eetbare planten voor een maaltijd boven een zelf gemaakt vuur. Leer het bos kennen met je ogen dicht, voor als het donker wordt. Aan het einde krijg je een survival-expert dipoma!

- Beleeftocht met zintuigenspellen
- Pijl en boog maken
- Eetbare planten plukken
- Soep en broodjes boven kampvuur
- Hut bouwen

Blijf logeren in het bos!

Maak het avontuur compleet door te overnachten in het prachtige Woldhuis. Speel in de avond een spannend spel, zit rond het kampvuur of maak een avondwandeling. De tweede dag kun je een ochtendmodule kiezen of zelf een programma verzorgen.

Kosten

De kosten voor een schoolreisje bedragen €15,- per kind en €7,50 voor begeleiders (inclusief lunch en koffie/thee/limonade/fruit), met een minimum van 20 personen.

Blijven jullie overnachten? Dit kost €25,- per persoon extra en is inclusief: avondeten (twee gangen), ontbijt, schoonmaak huis, gebruik terrein rondom het huis (vuurplaats, kapschuur, vijver, sportvelden, bos).

Contact

Wil je met jouw klas(sen) op schoolreisje rondom het Woldhuis? Of heb je vragen? Neem dan contact op met het Woldhuis via 055 368 4010 of via het contactformulier.