Wil jij je ook inzetten voor IVN?

Meer dan 6.000 vrijwilligers zetten zich actief in voor de missie van IVN: mensen verbinden met de natuur. Hier zijn wij enorm trots op! Want zonder hen geen IVN. Van kinderactiviteiten, lezingen of excursies in de natuur organiseren tot natuurouder worden of lid worden van een werkgroep: op allerlei vlakken kun je meedoen en je inzetten. Lijkt dit je wat? Word dan vrijwilliger bij IVN!

Onze vrijwilligers maken mensen bewust van de waarde van natuur en het belang van duurzaamheid. Zij organiseren activiteiten in en over de (plaatselijke) natuur. Denk aan vergroening van straten en buurten, lezingen over biodiversiteit, cursussen over planten en dieren, opleidingen tot IVN Natuurgids, natuurlessen voor het basisonderwijs, slootjesactiviteiten voor kinderen, paddenstoelenactiviteiten en nog veel meer.

De meeste vrijwilligers zijn actief bij een van de 161 IVN-afdelingen in Nederland. Er zijn daarnaast ook vrijwilligers in landelijke campagnes actief, zoals Tiny Forest, Schone Rivieren, en Grijs, Groen en Gelukkig. Verder kent IVN landelijke jeugdwerkgroepen zoals WoesteLand en NatuurOntdekkers, en de landelijke werkgroepen Duurzaamheid, Websupport en het Cursushuis. Deze werkgroepen bestaan helemaal of grotendeels uit vrijwilligers

Hoe word je vrijwilliger bij IVN?
 

1. Meld je aan

Als je nog geen lid bent van IVN, word dan eerst lid via onze site. Ben je al lid, dan kan je deze stap overslaan.

2. Maak een account aan op Ons IVN

Op het intranet Ons IVN vind je allerlei werkgroepen en interessegroepen waar je ervaringen kunt delen en vragen kunt stellen. Je vindt hier ook een IVN-smoelenboek, informatie over cursussen (geven), landelijke campagnes, een wegwijzer voor IVN-afdelingen en nog veel meer. Je maakt eenvoudig een profiel aan met het e-mailadres waarmee je IVN-lid bent geworden.

3. Blijf op de hoogte via Stuifmail

Stuifmail is de landelijke nieuwsbrief voor actieve leden en verschijnt eens in de zes weken. In de Stuifmail lees je belangrijke informatie voor vrijwilligers zoals nieuwe cursussen, campagnes en lokale nieuwtjes. Meld je aan via: ivn.nl/stuifmail.

4. Zoek een vrijwilligersvacature

In de klussenbank op ons intranet Ons IVN (zie stap 2) en op de webpagina van jouw afdeling staan de beschikbare vacatures. Je kunt ook zelf contact opnemen met jouw afdeling om te vragen naar de mogelijkheden. Daarnaast hebben we een aantal praktische zaken op een rijtje gezet. Je vindt hier alle informatie over onder andere speciale vrijwilligerscursussen, vergoedingen, jaarplannen en meer.

Lees ook de informatie over wat wij jou als vrijwilliger bij IVN bieden en wat wij van jou vragen.