Manon Botha
De Voedselboswinkel
Hoe krijgen we de voedselbosoogst bij de consument?
In 2023 opende Manon De Voedselboswinkel vanuit haar ambitie om duurzame voedselproductie toegankelijker te maken en de keten tussen voedselbossen en consumenten te versterken. Twee jaar na de start van De Voedselboswinkel dringt de centrale vraag zich op: waarom bereikt de oogst uit voedselbossen de consument nog nauwelijks?
Om de toenemende oogst uit voedselbossen in de toekomst effectief af te kunnen zetten, is aansluiting op bestaande logistieke en afzetstructuren essentieel; iets wat momenteel nog ontbreekt. Vanuit De Voedselboswinkel en Stichting Voedselbosbouw Nederland werkt zij daarom actief aan het ontwikkelen van deze keten. Tijdens het Voedselbosfestival vertelt zij wat ze onderweg tegenkomt, hoe zij deze kennis inzet voor het opbouwen van de voedselbos ketens en wat de belangrijkste kansen en uitdagingen in het werken met voedselbossen zijn.