Downloads

Wil je aan de slag met een Tiny Forest? Op deze pagina vind je links naar handige hulpmiddelen, zoals het handboek, het lespakket en de checklist. 

Het handboek is bedoeld voor initiatiefnemers die zelf een Tiny Forest in de buurt of in hun achtertuin willen realiseren. Iedereen kan een initiatiefnemer zijn, van enthousiaste buurtbewoner, tot schoolleider, tot gemeenteambtenaar. Met de checklist kan je nagaan of jouw bos aan alle kenmerken voldoet om Tiny Forest te heten. 

Handboek Tiny Forest Plantmethode

De kant-en-klare lessen in het lespakket helpen je op weg met lesgeven in en rond een Tiny Forest. En dat gaat niet alleen over natuur. Je kunt het Tiny Forest ook gebruiken voor bewegen, rekenen, taal, kunstzinnige vorming, burgerschap. De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos.

Lespakket Tiny Forest

Tiny Forest poster voor in de klas Download de Tiny Forest poster voor in de klas

Ben jij leerkracht en kun je wel een reminder gebruiken om het Tiny Forest regelmatig te gebruiken? Print deze handige checklist-poster uit en hang 'm op in het klaslokaal. Elke keer als de leerlingen een opdracht hebben gedaan, mogen ze deze afvinken. Als alle opdrachten zijn afgevinkt, zijn de kinderen officieel Tiny Forest Rangers.

Download de Tiny Forest poster voor in de klas

 

English downloads 

Please find the English version of the Handbook Tiny Forest planting method and the checklist below: