Stage Natuurbeleving en educatie (Apeldoorn)

Aantal uur                           32 tot 40 uur
Duur dienstverband         minimaal 12 weken 
Locatie                                 Het Woldhuis, Apeldoorn    
Startdatum                         In overleg
  

Wil jij werken bij een uitdagende non-profit organisatie?

Wat ga jij doen?

Jij helpt mee met de natuurkampen en natuurschoolreisjes bij IVN Het Woldhuis. Basisscholen uit het hele land komen naar Het Woldhuis om hun leerlingen één of meerdere dagen helemaal onder te dompelen in de natuur. Jij ondersteunt en enthousiasmeert kinderen in het ontdekken en onderzoeken van de natuur. Op zoek naar waterdiertjes, nestkastjes controleren, hutten bouwen, koken boven zelfgemaakte vuurtjes… 
Een belangrijk deel van je stage help je met het begeleiden van deze dagen. Je helpt de activiteiten voorbereiden, uitvoeren en afronden. Daarnaast help je, op een manier die past bij jouw opleiding, met het ontwikkelen van nieuwe educatieve materialen. 

Jouw profiel 

  • Je volgt een MBO/HBO/WO opleiding in het kader van pedagogiek/educatie of een natuur gerelateerde opleiding.
  • Je houdt van de natuur en vindt het leuk om deze passie te delen met anderen.
  • Je vindt het leuk om met basisschoolkinderen te werken. Ervaring hiermee is een pré.
  • Je steekt graag je handen uit de mouwen en bent goed in samenwerken. 

Wat krijg jij ervoor terug?

  • Een superleuke en leerzame stageplek. 
  • Er is volop ruimte om voor jou relevante ervaringen op te doen. 
  • Je draait mee in een klein, warm team. 

De organisatie

IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onze 150 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligersafdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!

Werken bij ons

Op het Woldhuis richten we ons op kernthema Kind & Natuur. We zorgen ervoor dat kinderen weer meer verbonden raken met de natuur en zich bewust zijn van de duurzame keuzes die ze kunnen maken.

Interesse?

Herken jij jezelf helemaal in bovenstaand profiel en kom jij ons team versterken? Stuur dan z.s.m., jouw motivatie en CV naar m.langeslag@ivn.nl o.v.v. ‘Stagiair natuurbeleving en educatie bij Het Woldhuis’. Wil je meer weten of heb je nog vragen? Neem contact op met Maartje Langeslag.