Stage Natuur en Recreatie (Amsterdam)

Aantal uur     32-36 uur
Duur stage    In overleg
Locatie           Landelijk Bureau te Amsterdam        
Startdatum   In overleg

Kom jij het verschil maken bij een organisatie die mens en natuur verbindt?!

Ben jij op zoek naar een veelzijdige stage, op het gebied van natuur en recreatie, in een uitdagende en dynamische organisatie? IVN is op zoek naar een proactieve student met een studie op het gebied van toerisme en recreatie. Wij bieden een interessante meewerkstage waarbij je ruimte krijgt te werken aan je doelen, opdrachten en competenties.

Wat ga jij doen?

IVN leidt horeca- en recreatieondernemers op tot Gastheren van het gebied waar zij werken. Als gastheer vertellen zij recreanten alles over de mooiste natuurplekjes en cultuurhistorie van het gebied waarin zij werken. Dit zorgt voor een unieke ervaring bij gasten, versterkt het imago van het gebied, stimuleert draagvlak voor het behoud van het landschap en draagt bij aan de profilering van de onderneming. Tijdens je stage help jij mee het programma Gastheer van het Landschap verder uit te bouwen, en zorg je ervoor dat projectleiders in het land beschikken over alle middelen om nog meer ondernemers te bereiken en te binden.  

Jouw profiel 

  • Je volgt een HBO/ WO-opleiding in de richting toerisme, recreatie en/ of vrije tijd;  
  • Je bent flexibel, proactief, creatief, enthousiast en werkt zelfstandig;
  • Je bent een goede schrijver en bent organisatorisch sterk; 
  • Je denkt graag mee en hebt tevens een hands-on mentaliteit;
  • Je bent thuis in het gebruik van nieuwe media en/of het onderhouden van websites; 
  • Je hebt affiniteit met het werkveld van IVN.

Wat krijg jij er voor terug?

  • Wij bieden je een uitdagende stage in hartje Amsterdam;
  • Een stagevergoeding;
  • Je werkt in een jong, enthousiast en informeel team waarbinnen veel ruimte is om te leren en eigen ideeën te laten groeien;

De organisatie 

IVN werkt aan een duurzame samenleving. Wij zijn ervan overtuigd dat we door mensen zelf in aanraking te brengen met de natuur, zij zich pas écht bewust worden van de waarde ervan. Daarom laten wij jong en oud de natuur van dichtbij beleven. We verbinden hen met groene initiatieven rond natuur en maatschappelijke thema’s zoals Kind & Natuur, Natuur & Gezondheid, Natuur & Recreatie en Natuur in de Buurt. Dit doen we met meer dan 23.000 betrokken leden, vrijwilligers en een enorm netwerk van groene professionals. Bij IVN werken ruim 130 collega’s vanuit provinciale vestigingen en het Landelijk Bureau in Amsterdam.

Interesse?

Ben je enthousiast? Stuur dan je cv en motivatiebrief per mail naar Ido de Haan via i.de.haan@ivn.nl o.v.v. ‘Stage natuur en recreatie.’ Voor nadere informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Ido de Haan i.de.haan@ivn.nl of 06-46618280.