Vrijwilliger worden bij IVN in Utrecht

Onze vrijwilligers maken mensen bewust van de waarde van natuur en het belang van duurzaamheid. Zij organiseren heel veel activiteiten in en over de (plaatselijke) natuur. Denk aan excursies door natuurgebieden, vergroening van straten en buurten, lezingen over biodiversiteit, cursussen over planten en dieren, opleidingen tot IVN Natuurgids, natuurlessen voor het basisonderwijs, slootjesactiviteiten voor kinderen, paddenstoelenactiviteiten en nog veel meer.

De meeste vrijwilligers in de provincie Utrecht zijn actief bij een van de 10 lokale IVN-afdelingen.

Vrijwilliger worden bij een afdeling in de buurt

Je kunt bijvoorbeeld excursies, kinderactiviteiten of lezingen organiseren, natuurouder worden of lid worden van een werkgroep. Veel afdelingen hebben ook (tijdelijke) lokale projecten rond bijvoorbeeld het vergroenen van schoolpleinen of Operatie Steenbreek.

Een overzicht van vacatures bij de Utrechtse afdelingen vind je hieronder. Je kan natuurlijk ook altijd contact opnemen met de afdeling om te bespreken hoe jij jouw talenten in kan zetten.

 

Vrijwilliger worden bij een landelijk project

Er zijn ook vrijwilligers actief voor landelijke campagnes, zoals Tiny Forest, Schone Rivieren, en Grijs, Groen en Gelukkig. Verder kent IVN landelijke jeugdwerkgroepen zoals WoesteLand en NatuurOntdekkers, en de landelijke werkgroepen Duurzaamheid, Websupport en het Cursushuis. Deze werkgroepen bestaan helemaal of grotendeels uit vrijwilligers.

Een overzicht van landelijke vrijwilligers vacatures vind je hier.