Utrechtse schoolkinderen oogsten uit Voedselbosjes

Utrecht 4 juni 2024

Op basisschool de Kosmos in Amersfoort oogstten proefden kinderen voor het eerst uit hun eigen Voedselbos. Ze plukten de eerste rijpe vruchten, planten en kruiden, die ze vorig jaar zelf hebben geplant. Hier maakten ze heerlijke recepten van tijdens een groei- en proefles van IVN Natuureducatie. Een leerzame en leuke ervaring voor kinderen over de voedzame en gezonde mogelijkheden die planten bieden. 

Begeleid door een enthousiaste medewerker van IVN Natuureducatie, verkenden de kinderen hun bloeiende Voedselbosje, dat ze eerder in met liefde en zorg hadden geplant.

Blind proeven
Een van de hoogtepunten van de les was de blindproeverij, waarbij de kinderen verschillende vruchten, noten en bloemen mochten proeven. Het herkennen en benoemen van de smaken bleek een uitdaging, maar zorgde voor veel plezier en verbazing. “Door kinderen op deze speelse manier kennis te laten maken met nieuwe smaken, stimuleren we hun smaakontwikkeling en creëren we een positieve houding ten opzichte van gezond en verrassend voedsel,” aldus Marc Veekamp, landelijk projectleider bij IVN Natuureducatie.

 

Deze groei- en proeflessen vinden de komende weken bij verschillende scholen met een voedselbos in Utrecht oost plaatst.

Het project Voedselbosjes Utrecht oost is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Utrecht en het Leader programma van de EU.

 

Deel deze pagina