Rubus zoekt vriendjes op het schoolplein

Utrecht 10 oktober 2023

Er was eens een struik, zijn naam was Rubus fruticosus. Hij hoorde heus dat de mensen hem Braam noemden, maar al zijn plantenvrienden noemden hem gewoon Rubus. Rubus stond al tijden bij een kwekerij te wachten tot iemand hem kwam adopteren. Waar zou hij gaan wonen? Misschien wel bij een boer, of in een bos? Een schoolplein, dat leek hem wel wat.

Het liefst zou Rubus de Braam samen met 29 plantenvrienden in een voedselbosje terecht willen komen en kinderen nieuwe dingen leren over gezond eten en waar het vandaan komt. De kinderen zouden zelfs het onkruid bij zijn tenen kunnen wieden en jam kunnen maken van zijn bramen. Ondertussen konden de bodemdiertjes fijn leven in de aarde en konden de bijen en vlinders genieten van zijn bloemen.

Elk jaar zou hij samen met zijn vriendjes Cydonia, Prunus, Viola en Mentha, na de winter weer opkomen. De kinderen zouden het superleuk vinden om Rubus en zijn vriendjes te verzorgen. En het oogsten en samen thee en soep maken zou elk jaar een feest zijn. Nu nog een school vinden!

Mag Rubus bij jou op het schoolplein komen wonen, in een voedselbosje van 30 vierkante meter met allemaal lekkers? IVN Natuureducatie helpt jouw school in de provincie Utrecht graag op weg.

Ja, ik meld me aan voor een voedselbosje

 

Deel deze pagina