Meer subsidie vanuit provincie voor groenblauwe schoolpleinen

Meer subsidie vanuit provincie voor groenblauwe schoolpleinen

Utrecht 13 december 2022

Goed nieuws! De provincie Utrecht verhoogt komend jaar de subsidie voor het vergroenen van schoolpleinen. Zij ziet het belang van spelen en leren op een natuurlijk plein en wil dit verder stimuleren in de provincie.

Ruim 50 scholen in de provincie hebben inmiddels een groenblauw schoolplein. Maar veel scholen hebben nog steeds een betegeld plein met weinig natuur. Om scholen te helpen bij het vergroenen van hun schoolplein, heeft de provincie het subsidieplafond in 2023 opgehoogd van 150.000 euro naar 550.000 euro.

Wat is een groenblauw schoolplein?

Een groenblauw schoolplein is een klimaatbestendig, gezond en natuurrijk plein. Het maakt kinderen spelenderwijs bekend en vertrouwd met de natuur door er te spelen én te leren. Het plein prikkelt de fantasie en maakt kinderen meer creatief in het spelen. Een groenblauw schoolplein is ook een buitenlokaal waar je les kunt geven. De biodiversiteit wordt versterkt doordat er meer planten, bloemen en dieren zijn.

Subsidieloket

Alle mogelijkheden voor subsidie vind je op het subsidieloket van de provincie Utrecht. Zo is er ook subsidie beschikbaar voor de aanleg van groene daken en andere projecten, die zorgen voor een groenere en gezondere leefomgeving.

Servicepunt Utrechtse schoolpleinen

Voor het ontwikkelen van een groenblauw schoolplein is er een speciaal servicepunt: www.utrechtseschoolpleinen.nl. Op deze website vind je allerlei informatie over groenblauwe schoolpleinen in de provincie Utrecht, waaronder een stappenplan, menukaart, financieringsmogelijkheden en 
onderzoeken naar groene schoolpleinen. Je vindt er tips om met plezier van start te gaan met jouw groenblauwe schoolplein! 

Deel deze pagina