Buurt vergroenen

Interactieve bijeenkomst: hoe bereik je kwetsbare doelgroepen?

Utrecht 18 januari 2024

Ben je ambtenaar en wil je meer leren over het bereiken van kwetsbare doelgroepen bij het vergroenen van buurten in jouw gemeente? IVN Natuureducatie, LEU en de NMU organiseren op 29 januari hier een een interactieve bijeenkomst over. De bijeenkomst wordt georganiseerd vanuit het programma Groen aan de Buurt. Vanuit dit programma richten we ons de komende tijd meer op versteende wijken, waar veel impact bereikt kan worden op het gebied van klimaatadaptatie en sociale cohesie.

Wij hebben ons de afgelopen tijd meer verdiept in deze doelgroep en willen de komende jaren onze ‘buurtaanpak’ hierop aanpassen. Op deze manier faciliteren we lokale projecten van bewoners die bijdragen aan hun buurt.

We delen graag onze bevindingen tot nu toe en de aanpak waarmee we aan de slag willen. Daarna gaan we graag met jullie in gesprek over het bereiken van de kwetsbare bewoners in je gemeente. Dit doen we onder leiding van Bouchra Dibi, onderzoeker en adviseur van Bureau Krachtwijken. Zij heeft jarenlange ervaring met het betrekken van kwetsbare doelgroepen bij buurtprojecten. Zij geeft tips en handvatten over hoe we aan de slag kunnen gaan in deze wijken. We hopen je te zien op 29 januari.

Praktische info

  • Datum: maandag 29 januari 2024
  • Tijd: 14:30 – 16:30 uur (aansluitend borrel)
  • Locatie: Gemeentehuis Lopik (Raadhuisplein 1, 3411 CH Lopik)
  • Wie: Ambtenaren van gemeenten en waterschappen en andere geïnteresseerden uit de provincie Utrecht
  • Aanmelden: Via dit formulier

Ontdek meer over

Deel deze pagina