Groen aan de Buurt informatiebijeenkomst

Utrecht 4 maart 2024

Op 20 maart gaat de Groene Buurtbon (voorheen: Voucherregeling Beleef en Bewonder) voor de vierde keer open. Met deze regeling kunnen bewoners uit de provincie Utrecht een bedrag van €500 of €1000 aanvragen voor een groen buurtproject. De regeling is bedoeld voor projecten waarbij meer groen gerealiseerd wordt: denk aan geveltuinen, (een uitbreiding van) boomspiegels en andere ‘onnodige verharding’ vervangen door planten. De NMU organiseert een informatiebijeenkomst over de Groene Buurtbon.

Deze regeling is een heel laagdrempelige manier voor alle bewoners uit de provincie Utrecht om hun eigen wijk te vergroenen. Het is dan ook een mooie manier om de bewoners in jullie netwerk te ondersteunen bij hun groene ideeën.

Tijdens deze online bijeenkomst zullen we jullie meer vertellen over de Groene Buurtbon. Daarnaast delen we communicatiemiddelen, tips en andere tools om bewoners in jullie eigen netwerk te bereiken en eventueel te begeleiden bij de aanvraag van zo’n regeling. Al deze tips zijn ook van toepassing op andere regelingen en fondsen, zoals de KIEM regeling. Ook over deze regeling zal meer verteld worden.

Deze bijeenkomst is ook erg interessant voor collega’s van communicatie, het Sociaal Domein of het Social Team. Ook lokale maatschappelijke organisaties zijn van harte uitgenodigd: denk aan wijkbureau’s, bewonerscentra en vrijwilligersgroepen. Stuur de uitnodiging vooral door!

Praktische zaken

Groen aan de buurt informatiebijeenkomst

Datum: 20 maart 2024

Tijd: 10:00 – 12:00 uur

Locatie: online

Ja, ik meld me aan!

 

 

 

 

Deel deze pagina