Gratis advies over jullie groenblauwe schoolplein

Gratis advies over jullie groenblauwe schoolplein

Utrecht 11 maart 2022

Hoe heerlijk is het voor kinderen om buiten in de natuur te spelen en leren? Op een groenblauw schoolplein kan dit! Een groenblauw schoolplein is niet alleen goed voor kinderen maar ook voor de natuur. Heeft jouw school plannen voor een groenblauwe schoolplein en kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? IVN Natuureducatie adviseert dit jaar gratis tien scholen in de provincie Utrecht.

Advies op maat

Dankzij de provincie Utrecht kan IVN in 2022 een aantal Utrechtse basisscholen helpen met een advies op maat. Een IVN-projectleider denkt mee over de mogelijkheden en de stappen om tot een groenblauw schoolplein te komen.

  • Bij deze vragen helpt de adviesregeling jouw school bijvoorbeeld op weg:
  • Waar beginnen we en hoe maken we een plan van aanpak?
  • Waar kunnen we inspiratie vinden en hoe kunnen we ideeën ophalen?
  • Hoe kunnen we onze ideeën vertalen naar een ontwerp en wie hebben we hierbij nodig?
  • Hoe leggen we contact met partijen zoals de gemeente, een ontwerper of een hovenier?
  • Sluit ons plan aan bij fondsen en subsidies, zoals de subsidieregeling groenblauwe schoolpleinen van de provincie Utrecht?

Tijdens een online oriënterend gesprek bespreek je jullie hulpvraag en bepaal je samen met IVN waar de advisering in jullie geval precies uit zal bestaan.

Meld jouw school aan!

Wil je graag aan de slag met een groenblauw schoolplein en kun je onze hulp goed gebruiken? De aanmeldperiode staat open van 7 maart t/m 15 april 2022, daarna ontvangen scholen die zich aangemeld hebben bericht.

Kijk voor de voorwaarden en een link naar het aanmeldformulier bij het servicepunt Groenblauwe Schoolpleinen van de Provincie Utrecht op www.utrechtseschoolpleinen.nl. Wees er snel bij, want vol=vol!

Delen met anderen?

Wil je andere betrokkenen bij groenblauwe schoolpleinen vertellen over deze adviesregeling? Download deze flyer en stuur deze gemakkelijk aan ze door!

Deel deze pagina