Training Stiltebeleving in de Natuur

“Wat is het toch heerlijk om in de natuur te zijn. Ik geniet intens. Het doet me zo goed. Ik voel me rustig en ruim. Ik voel me verbonden en geïnspireerd. Ik kom tot mezelf.”

Veel mensen herkennen dit soort uitspraken. Tijdens deze training staan we op verschillende manieren stil bij de uitwerking van stiltebeleving in de natuur en hoe je dat kan gebruiken in jouw activiteiten. Hoe bijvoorbeeld natuurgeluiden de ervaring van stilte kunnen versterken en hoe we onze zintuigen kunnen gebruiken om innerlijke rust te ervaren. We onderzoeken het verschil tussen gefocuste en brede, open aandacht. En we staan stil bij wat voor uitwerking stilte en menselijke aandacht op de natuur hebben.

Buiten stiltewerkvormen ervaren en inzetten

We gaan naar buiten en maken kennis met een aantal werkvormen die je binnen natuureducatie kunt gebruiken voor zowel kinderen als ook voor volwassenen. Naast zelf ervaren ligt de nadruk tijdens deze training op hoe je deze werkvormen kan inzetten voor anderen tijdens jouw activiteiten in de natuur.

Stiltewandeling begeleiden

We gaan ook samen na hoe je een stiltewandeling kunt begeleiden, welke stilte werkvormen je daarbij kunt gebruiken, hoe deelnemers op een stiltewandeling kunnen reageren en hoe je daar op in kunt gaan.

De training wordt begeleid door Petra Speelman. Zij houdt zich al vele jaren op allerlei manieren bezig met het thema stilte: met stiltebeleving binnen natuureducatie en in scholen, met een platform voor stilte docenten www.evenstilteaub.nl, een platform voor stilteambassdeurs www.stiltenedwerk.nl en met de jaarlijkse Dag van de Stilte www.dagvandestilte.nl.

Praktische zaken

  • Datum: 12 juli 2023 10.00-16:00 (inclusief koffie, thee & lunch)
  • Kosten: gratis voor IVN-vrijwilligers
  • Locatie: Beauforthuis, Woudenbergseweg 70, 3711 AB Austerlitz

Aanmelding Training stiltebeleving in de natuur 2024

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
12 juli 2024 - 10:00
Wanneer
vrijdag 12 juli 2024
10:00 tot 16:00
Waar
Beauforthuis
Woudenbergseweg 70
3711 AB Austerlitz
Bezoek website Bekijk op Google Maps
  • Kosten: Gratis voor IVN'ers
  • Maximaal aantal deelnemers: 16
  • Aanmelden verplicht: Ja

Anne Mara Sillevis Smitt

projectleider Utrecht

Ontdek meer over

Deel deze pagina