Koken op school en in de kinderopvang

Training “Koken op school en in de kinderopvang”

 

Kinderen die onder de juiste begeleiding koken en leren over voedsel, weten meer over voedsel en hebben meer zelfvertrouwen in de eigen kookvaardigheden. Een kookles op school of op de BSO is dus een mooie kans! Door het geven van kooklessen stellen we kinderen in staat om nu en vooral ook later gezond voor zichzelf te koken en stimuleren we hen om gezondere en duurzamere voedselkeuzes te maken.

Mede dankzij de inzet van het programma Jong Leren Eten groeit de interesse voor kooklessen op school en op de BSO. Echter, veel leerkrachten en pedagogisch medewerkers kunnen wel wat hulp gebruiken bij zo’n kookles. Samen met School of Food biedt Jong Leren Eten daarom de training ‘Koken op school en in de kinderopvang’ aan. Wij trainen kookliefhebbers en -experts die kookgastlessen willen aanbieden op scholen en BSO’s. Leerkrachten en pedagogisch medewerkers kunnen zelf ook deelnemen aan de training.

 Voor wie? 

Jong Leren Eten wil met deze training een netwerk opzetten van kwalitatieve kooklesondersteuners. Na het afronden van de training wordt jouw persoonlijke profiel zichtbaar op deze speciale website, zodat scholen en BSO’s jou weten te vinden. Jong Leren Eten biedt de kennis en het netwerk. Kooklesondersteuners gaan na de training zelfstandig (niet in opdracht van Jong Leren Eten) aan de slag en maken zelf (prijs)afspraken met de scholen en BSO’s.

Over de training 

Wat kost het?

Dankzij de ondersteuning van Jong Leren Eten kan deze training aangeboden worden met een deelnemersbijdrage van €100,- per persoon. Daarnaast moet je rekening houden met kosten voor boodschappen voor jouw oefengastles van maximaal €40,-. In ruil voor de investering vanuit Jong Leren Eten verwachten wij dat deelnemers inzetbaar zijn als gastlesdocent voor scholen en BSO’s. Of actief met kooklessen aan de slag gaan bij hun eigen school/BSO.

Ben je enthousiast en wil je meedoen? 

Aanmelden interesselijst kooktraining School of Food en Jong Leren Eten

Naam(Vereist)

 

Over de trainers – School of Food

De training ‘Koken op school en in de kinderopvang’ is ontwikkeld en wordt gegeven door School of Food. Claar ten Broek en Marjolein Triesscheijn geven al meer dan 10 jaar kooklessen op het PO, VO, in buurthuizen en op BSO’s. Ook geven zij inspiratie-workshops en belevingslezingen op congressen, festivals en evenementen. En ontwikkelen ze educatief materiaal, leerlijnen en recepten. Dit alles om voedseleducatie echt in het DNA van scholen te krijgen. Want school is dé plek om kinderen bewust te maken van gezond en duurzaam voedsel. Voor deze kooktraining heeft School of Food een vaste samenwerking met voormalig basisschoolleerkracht Robin Kuijpers.