Groenblauwe schoolpleinen

Hoe heerlijk is het voor kinderen om in de pauze buiten te spelen in de natuur, of buiten les te krijgen? Op een groenblauw schoolplein kan dit. Het is niet alleen gezond en leerzaam voor kinderen, maar ook goed voor de natuur. Daarom willen we in de provincie Utrecht heel veel schoolpleinen vergroenen.

Doe mee!

Een groenblauw schoolplein is een klimaatbestendige, gezonde en natuurrijke speel-leeromgeving. Het maakt kinderen spelenderwijs bekend en vertrouwd met de natuur én kinderen worden jong bewust gemaakt van de natuur en het klimaat. Buitenspelen in de natuur prikkelt de fantasie en maakt kinderen meer creatief in het spelen.

Het is het mooiste en beste plein dat een school zich kan wensen:

Aan de slag met een groenblauw schoolplein

Ben je als leerkracht, ouder of schoolleider enthousiast geworden en zou je dit ook wel willen voor jouw school of de school van je kind? Ga dan naar www.utrechtseschoolpleinen.nl. Dit is een centrale plek waar je antwoorden vindt op praktische vragen, zoals:

Samen naar een klimaatbestendige en waterveilige provincie

Provincie Utrecht en IVN Natuureducatie zetten zich in om schoolpleinen te vergroenen en een meer aantrekkelijke speel-leeromgeving te maken. De provincie ondersteunt basisscholen met een online servicepunt via www.utrechtseschoolpleinen.nl. Dit servicepunt wordt beheerd door IVN Natuureducatie. Ook komt er een subsidieregeling waarmee scholen een bijdrage van de provincie kunnen ontvangen om het schoolplein aan te pakken.

Ga