Groen doet goed

Groen doet goed is een samenwerkingsverband tussen Utrechtse gemeenten en alle terreinbeherende organisaties in Utrecht, en wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Utrecht. Samen zorgen we ervoor dat kinderen tussen vier en twaalf jaar in de grote steden de natuur binnen en buiten de stad vaker gaan beleven en dat ze beter gebruik maken van de bestaande natuur- en recreatiegebieden.

Samenwerken aan natuurbeleving

We hebben een ambitieuze doelstelling en kunnen dit niet alleen. We willen een samenwerkingsverband met gemeenten, provincie en bedrijfsleven. Deelnemende gemeenten van Groen doet goed zijn Amersfoort, De Ronde Venen, Houten, Leusden, Nieuwegein, Vijfheerenlanden, Utrecht, Wijk bij Duurstede, Woerden en Zeist. Daarnaast werken we nauw samen met terreinbeherende organisaties zoals Utrechts Landschap en Staatsbosbeheer. 

Na het voorbereidingsjaar 2015, zijn de activiteiten in de gemeentes vanaf het voorjaar 2016 van start gegaan. Inmiddels zijn in vier jaar tijd al meer dan 40.000 kinderen en hun ouders bereikt.

Doelgroep

De doelgroep van Groen doet goed is kinderen tussen de vier en twaalf jaar en hun opvoeders. De focus ligt op kinderen die bijna niet buiten spelen, in versteende wijken wonen en nog niet zo vaak in de natuur komen. Maar de activiteiten van de deelnemende gemeenten zijn zo divers dat allerlei kinderen bereikt worden.

Meer informatie

Blijf op de hoogte van de lokale projecten via onze projectwebsite of volg voor het laatste nieuws @Groendoetgoed op Twitter. Wilt u meer informatie over Groen doet goed, neem contact op met Vivian van Deel, v.van.deel@ivn.nl.