Grijs, Groen & Gelukkig in Utrecht

IVN wil met ondersteuning van de Nationale Postcode Loterij tienduizend ouderen een gelukkige oude dag bezorgen door hen de positieve effecten van de natuur te laten ervaren. Dit doen we door de omgeving rondom zorginstellingen te vergroenen en een natuurrijk activiteitenprogramma aan te bieden. Met hulp van betrokken zorgverleners, vrijwilligers en omwonenden wil IVN ouderen laten genieten van natuurbeleving, beweging en de buitenlucht.

Locaties in Utrecht

Locatie Isselwaerde van AxionContinu in IJsselstein is de eerste deelnemender van Grijs, Groen & Gelukkig in Utrecht. IVN heeft samen met medewerkers van de zorglocatie en het lokale groene netwerk een plan van aanpak gemaakt. Samen gaan we de tuin vergroenen en een ‘kalender groene dagbesteding’ maken. Zo kunnen de ouderen minstens een keer per maand deelnemen aan een groene activiteit. 

De Rijnhoven doet met drie locaties mee: Coninckshof (Vleuterweide), Vijverhof (Harmelen) en Parkhof (Vleuten dorp). Ook hier maken we een groene dagbestedingskalender om structureel meer groene activiteiten op de agenda te krijgen. 

Lees hier meer over Grijs, Groen & Gelukkig.