Klimaat en duurzaamheid

Samen voor de natuur met JongIVN

IVN 1 december 2023

Steek jij het liefst je handen in de aarde of bouw je graag achter de schermen aan een groen Nederland? Bij JongIVN draag je op jouw manier bij aan natuur en duurzaamheid. In de nieuwe video vertellen drie JongIVN’ers je hoe zij dat doen. Met winst voor hen én de natuur!

In het kort:

  • Tessa is begeleider bij WoesteLand: ‘Wij organiseren jongerenkampen in de natuur, binnen en buiten Nederland. Daar gaan we de aan de slag in het bos of een boer en doen we vrijwilligerswerk. Daarnaast zijn we ook veel bezig met duurzaamheid en natuureducatie, mensen wat bewust maken van natuur en duurzaamheid.
  • Carmen deed mee aan een Nature Bit Rewilding: ‘Met een kleine groep hebben we twee dagen georganiseerd rondom het thema Rewilding. Omdat je met zo’n klein groepje bent, leer je elkaar echt kennen en kan je ook van elkaar leren. Want iedereen heeft zijn eigen kennispakketje.’
  • Judith deed mee de Soorten kennisspecial van Groen Traineeship: ‘En dat heeft tot iets super leuks geleid, want uiteindelijk heeft dat ervoor gezorgd dat ik nu bij IVN Gelderland werk. Ik zou het zeker aan andere jongeren aanraden om ook mee te doen aan een Groen Traineeship om zowel invloed te hebben op de natuur en klimaatverandering, maar ook gewoon sociaal contact te hebben met gelijkgestemde jongeren.’

Draag ook bij aan de natuur

Binnen JongIVN zijn er naast bovengenoemde landelijke projecten, zoals WoesteLand en Groen Traineeship, nog meer projecten voor jongvolwassenen (~18-30 jaar). Ieder project heeft net een andere insteek en tijdsbesteding, kies welke bij jou past!

Ontdek meer over

Deel deze pagina