Bestuurswissel bij IVN District Limburg Overig

IVN-voorman Jelle de Jong wordt nieuwe directeur WNF

IVN 15 mei 2023

Algemeen directeur Jelle de Jong verruilt IVN Natuureducatie na veertien jaar voor een mooie nieuwe uitdaging: Op 10 juli start De Jong als directeur van het Wereld Natuur Fonds (WWF-NL). De Jong: ‘Wereldwijd heeft WWF een leidende rol als het gaat om het ombuigen van het verlies aan biodiversiteit. De komende jaren zijn hiervoor cruciaal. Dit is iets waar ik heel graag mijn schouders onder wil zetten.’

Sinds 2009 is Jelle de Jong directeur van IVN. Onder zijn bezielende leiding bouwde hij IVN uit tot een bloeiende organisatie, iets wat de afgelopen jaren duidelijk niet onopgemerkt bleef. Zijn gedrevenheid en passie in combinatie met zijn mix van leiderschapservaring in NGO’s worden door de Raad van Toezicht van het WNF genoemd als redenen om na een uitgebreide selectieprocedure voor De Jong te kiezen als nieuwe directeur.

Hoewel hij met pijn in het hart afscheid neemt van IVN Natuureducatie voelt de overgang naar WNF voor De Jong als een kans die hij niet onbenut kan laten. IVN wenst hem alle goeds toe en kijkt als organisatie, die door De Jong stevig is neergezet met vertrouwen naar de toekomst. Wie Jelle de Jong als directeur zal opvolgen, is nog niet bekend.

Bekijk de vacature

Ontdek meer over

Deel deze pagina