Buurt vergroenen

Groen schoolplein Rotterdam biedt wereldwijd inspiratie

IVN 8 mei 2024

Het schoolplein van de Rotterdamse basisschool De Vlinder biedt wereldwijd inspiratie voor de hoognodige vergroening van schoolpleinen én buurtspeelplekken. Om kinderen in zoveel mogelijk steden overal ter wereld samen met de natuur te laten opgroeien, hebben IVN Natuureducatie, de Van Leer Foundation en Capitola een virtuele rondleiding op het natuurrijke plein van deze school ontwikkeld. In deze virtuele tour wordt getoond hoe de groene Rotterdamse en Zuid-Hollandse aanpak het leven van kinderen verrijkt en de buurt ten goede komt.

De groene schoolpleinbeleving wordt vanuit drie verschillende perspectieven getoond: die van ouder/kind, leerkracht en stadsambtenaar. Op deze manier wordt voor elke doelgroep heel duidelijk welke impact een groen schoolplein of groene speelplek heeft.

De virtuele tour is geïnspireerd op inzichten en ontdekkingen van een studiereis vorig jaar, toen afgevaardigden van steden uit onder andere Brazilië, Ethiopië, India en Israël naar Rotterdam kwamen om meer te leren over onze aanpak. Samen met  de provincie Zuid-Holland en de gemeente Rotterdam inspireren en stimuleren wij andere gemeenten, provincies en scholen bij de vergroening van schoolpleinen en buurten. Dit gebeurt onder andere door kennisuitwisseling tussen verschillende gemeenten.

Klik hier voor de virtuele tour.

Auteur

Ian Mostert

06 435 422 85
i.mostert@ivn.nl
Projectleider Kind & Natuur

Ontdek meer over

Deel deze pagina