Overig

Goed nieuws voor de natuur

IVN 14 februari 2024

IVN Natuureducatie is al sinds 1996 één van de goede doelen van de Nationale Postcode Loterij. Met een jaarlijkse gift steunt de Loterij het werk van IVN. Een groot project dat momenteel loopt met extra steun van de Postcode Loterij is de ‘Natuurrijke School’. Een extra boost vanuit dit programma zal je zien in juni. Dan initieert IVN een landelijke ‘Week van de Natuur’ voor alle basisscholen in Nederland – we nodigen leerkrachten uit om samen met hun klas naar buiten te gaan en de natuur rondom school te leren kennen. Vlieg mee met de koolmees, ga op ondergronds avontuur met de regenworm of zoek bloemen met de hommel!

Wij zorgen voor een Natuurrijke schoolomgeving

IVN ziet de natuur als het beste klaslokaal voor kinderen. Waar ze leren ín en van de natuur. Een natuurrijke schoolomgeving is een plek waar álle kinderen zich gezond kunnen ontwikkelen en kennis en vaardigheden opdoen om bij te dragen aan een planeet die bruist van het leven. Buitenlessen en natuuronderwijs op school zijn lang niet altijd meer vanzelfsprekend. Terwijl natuur en vrijheid om buiten te bewegen juist belangrijk zijn voor kinderen. Contact met natuur maakt kinderen creatiever, gezonder en socialer. Het draagt bij aan verhoogde concentratie, betere leerprestaties én het stimuleert een milieubewuste houding.

Zelf leren en doen

Naast de Natuurrijke schooldag doet IVN nog vele andere projecten. We laten kinderen en volwassenen beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is.  We inspireren met natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes binnen onze drie domeinen: opgroeien & ontwikkelen, natuurlijke leefomgeving en vrije tijd. Zelf leren en doen staan altijd centraal. Iedereen kan meedoen! Vanuit jouw tuin, buurt, school of werk maak jij het verschil. IVN bedankt de Nationale Postcode Loterij en haar deelnemers voor deze belangrijke en nodige bijdrage aan ons werk voor mens en natuur.

Over de Nationale Postcode Loterij – samen maken we het verschil

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige, gezonde en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk.

Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Inmiddels spelen ruim 3 miljoen deelnemers mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met minimaal 40 procent van de lotprijs jaarlijks 146 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is 8 miljard euro aan mens en natuur geschonken. IVN Natuureducatie en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.

De Postcode Loterij maakt deel uit van de Postcode Lottery Group, een sociale onderneming die het unieke Postcode Loterijformat inmiddels heeft opgezet in vijf landen. Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor goede doelen door middel van het organiseren van een loterij. De Postcode Lottery Group is de derde grootste private donateur aan goede doelen ter wereld (2021). Zij heeft over 2023 een recordbedrag van ruim € 900 miljoen aan goede doelen en culturele partners kunnen schenken. De aandelen van de Postcode Lottery Group zijn voor 100% in handen van een stichting.

Ontdek meer over

Deel deze pagina