Wandeling voor kinderen: Sporen op de Sprengenberg

5.2 KM
(3)

Ga je mee spoorzoeken? Of wil je liever griezelen over heksen of witte wieven? Op De Sprengenberg is van alles te beleven!

Deze wandeling is speciaal gemaakt voor kinderen. De afstand is 5 km. maar kan ingekort worden naar 3 km. De route is zeer afwisselend en gaat via kleine bospaadjes naar de uitgestrekte heide en langs het heksenhuisje en de grafheuvels. Tijdens de wandeling wordt via de route app extra informatie gegeven over bijzonderheden langs de route.

Het startpunt van de route is de parkeerplaats bij herberg De Pas. Aan het eind van de route kom je langs herberg De Pas. Wanneer de herberg open is, kun je hier genieten van een hapje en een drankje. Let op: wil je weten of de herberg open is, neem dan contact op met de herberg of kijk op de website www.herbergdepas.nl. Naast de herberg is een informatieschuur met meer informatie over het gebied. Tenslotte is er ook een natuurspeelplaats OERRR!.

De Sprengenberg wordt beheerd door Natuurmonumenten. Er zijn voor recreanten paden aangelegd. Het gebied kent wel een aantal regels. Deze regels zijn vooral bedoeld om (zeldzame) planten en dieren te beschermen. We vragen je dan ook deze regels te respecteren.

Deze wandeling word je aangeboden door IVN Hellendoorn-Nijverdal in samenwerking met Natuurmonumenten. Wij doen ons best de route up-to-date te houden. Mocht je desondanks fouten in de route of de informatie tegenkomen of anderszins willen reageren, stuur dan een e-mail aan routes-ivnhellendoorn@outlook.com. Alvast bedankt!

Locatie

Molenweg 2, 7448 RE, Haarle
Download de app voor deze route

Download onze app

Ontdek meer over

Deel deze pagina