Wandeling Sprengenberg – Cultuur, historie & landschap

5.2 KM
(1)

Welkom op De Sprengenberg. Deze wandeling brengt u via smalle bospaadjes en brede lanen naar de uitgestrekte heide en langs de voormalige rododendronkwekerij. Onderweg krijgt u informatie over de cultuur, de historie en het landschap. Op diverse plekken langs de route staan bankjes waar u kunt uitrusten en genieten van de omgeving.

Het startpunt van de route is de parkeerplaats bij Erve De Pas. Aan het eind van de route komt u langs Theeschenkerij Herberg de Pas. Hier kunt u in authentieke sfeer genieten van een hapje en een drankje. Voor openingstijden: www.herbergdepas.nl.

Naast de herberg is de Informatieschuur van Natuurmonumenten. Hier is veel informatie over het gebied beschikbaar, zie ook www.natuurmonumenten.nl. Bovendien is hier een natuurspeelplaats: OERRR!

De Sprengenberg is eigendom van Natuurmonumenten. Het onderhoud kost veel geld en Natuurmonumenten is hiervoor afhankelijk van financi?le steun. Zie www.natuurmonumenten.nl.

De regels die op De Sprengenberg gelden zijn vooral bedoeld om planten en dieren te beschermen. Het gaat vaak om (zeer) zeldzame soorten. We vragen u dan ook deze regels te respecteren.

Deze wandeling wordt u aangeboden door IVN Hellendoorn-Nijverdal in samenwerking met Natuurmonumenten. Wij doen ons best de route up-to-date te houden, maar mocht u desondanks fouten in de route of de informatie tegenkomen of anderszins willen reageren, stuur dan een e-mail aan routes-ivnhellendoorn@outlook.com. Alvast bedankt!

Locatie

Molenweg 2, 7448 RE, Haarle
Download de app voor deze route

Download onze app

Ontdek meer over

Deel deze pagina