20.0 KM

Vier/vijfdaagse trektocht Biesbosch winterroute 2e dag

(3)

Dag 2 van de IVN Trektocht heeft een zomerroute (juni t/m september; in mei in de weekenden) en een winterroute (overige maanden van het jaar). Dit heeft te maken met de dienstregeling van de fiets- en voetgangersveerpont Pontje Steur over het Steurgat. Deze pont vaart namelijk alleen in de zomer.

Check voor vertrek de actuele dienstregeling van Pontje Steur hier: https://veerponten.nl/veren/werkendam-biesbosch/ . Download vervolgens in de app IVN Routes de zomer- (via Pontje Steur) of winterroute (via de sluis over het Steurgat) van dag 2. Beide routes starten bij Fort Bakkerskil (de splitsing is na ruim 2 km) en ze zijn ongeveer even lang.

Dit is de WINTERROUTE 2022 van dag 2 (okt t/m april; in mei doordeweeks). LET OP: er is ook een ZOMERROUTE 2022 van dag 2 (juni t/m september; in mei in de weekenden).

Zie www.ivn.nl/trektochten voor meer info over voorbereiding, appgebruik en het reserveren van overnachtingen.

Na een stevig ontbijt loop je op de 2e dag door het noordelijke deel van de Brabantse Biesbosch. Laat je hier verrassen door het weidse natuur van de Oostwaard en de bijzondere deltanatuur die in de Noordwaard is gecreëerd als overloopgebied bij hoge waterstanden. In het gebied zie je nog de restanten van het oude polderland en de boerderijen op terpen. Je ontmoet grote grazers en vele watervogels. Houdt de verrekijker in de aanslag, want je hebt kans op bijzondere ontmoetingen met bijvoorbeeld een ijsvogel, of de zee- en visarend.

Bij het Biesbosch MuseumEiland kan je de tijd nemen om deze Gastheer van de Biesbosch te bezoeken. Je kan de exposities bezichtigen, een rondvaart boeken met de fluisterboot, en genieten met een hapje of drankje in het restaurant of op het terras.

Locatie

Startpunt dag 2 Fort Bakkerskil
Kildijk 143
4255 TH Nieuwendijk
Noord-Brabant
Download de app voor deze route

Download onze app

Ontdek meer over

Deel deze pagina