Rondje Oldenzaal etappe 1

10.9 KM
(0)

Dit is de eerste etappe van de wandeling Rondje Oldenzaal. De route is bewegwijzerd met bordjes met groen-witte markering. Het is een lijnwandeling, maar je kunt ook via het Routenetwerk Twente weer teruglopen naar het beginpunt. Dat staat bij het einde beschreven.

Onderweg kom je van alles tegen: mooie stukjes natuur zoals een prachtig stuk heide, een beek met steile oevers, waar je misschien wel de ijsvogel ziet, verrassende paadjes, markestenen, middeleeuwse kloostermoppen, een plek waar vlakbij 4000 jaar oude standvoetbekers zijn gevonden en nog veel meer.

In de app vertellen we over bijzondere dingen onderweg en laten je die zien, ook met wat filmpjes, zoals over geredde markestenen en twee rondsnuffelende dassen.

Bij Rondje Oldenzaal is ook een boekje verschenen: Loakgang Rond Oldenzaal. Dit boekje is te verkrijgen bij Tourist Info Oldenzaal en VVV De Lutte . Loak betekent grens en dit verwijst naar de oude grenzen van Marke Berghuizen. Rondje Oldenzaal gaat in grote lijnen langs de grenzen van Marke Berghuizen. Grenzen stellen, hekken om een land of zelfs een muur, nog steeds actueel.

Over wat marken zijn vertellen we later meer. Eerst maar op pad! Veel plezier.

Foto’s
Bij elk item staan foto’s. TIP: tik op de foto’s. Je krijgt dan een scherm waarop je door te schuiven alle foto’s met onderschrift kunt zien. Tik nog een keer op een foto, dan zie je deze groter en kun je desgewenst op de gebruikelijke manier met twee vingers nog inzoomen.

Route gemaakt door IVN Oldenzaal-Losser e.o. in samenwerking met Routenetwerken Twente.

Locatie

De Höfte, Operalaan 152, 7577 JA, Oldenzaal
Download de app voor deze route

Download onze app

Ontdek meer over

Deel deze pagina