De Millingerwaard

10.5 KM
(3)

Deze wandeling hoort bij het boek Natuur in Nederland van Frank Berendse.

Deze wandeling voert door een van de meest dynamische rivierlandschappen van Nederland. De wandeling geeft een mooi beeld van natuurontwikkeling: van het kale zand van de rivierduinen en de klei-afgravingen tot bloemrijke graslanden en oud ooibos. Daarnaast heb je goede kans op het zien van bijzondere soorten, zoals Zwarte stern, Bever en Grote zilverreiger. De Millingerwaard is ook buiten wegen en paden vrij toegankelijk. De route volgt soms kleine, door grote grazers gemaakte paadjes.

Let op: tijdens en na hoogwater zijn delen van de route niet toegankelijk. Dit speelt meestal in de winter en in het vroege voorjaar. Maar ook dan is de Millingerwaard zeer het bezoeken waard. Vanaf de dijken is het dan genieten van het overstroomde landschap!

NB: In de Millingerwaard grazen wilde runderen en paarden. Houd 25 meter afstand en voer ze niet. Na nat weer kan de Millingerwaard modderig zijn, terwijl sommige delen van de route onder water kunnen staan. De paden zijn soms smal met veel bramen en brandnetels. Laarzen en een lange broek zijn dan ook aan te raden.

Er wordt hier tot 2020 gewerkt om ruimte te maken voor de rivier. Het kan zijn dat de route tijdelijk aangepast moet worden, volg eventueel de aanwijzingen op de borden.

Locatie

Duffeltdijk 24
6579 JE Kekerdom
Download de app voor deze route

Download onze app

Ontdek meer over

Deel deze pagina