Factsheets: Klimaatadaptatie, welzijn en biodiversiteit op bedrijventerreinen

De 3.500 bedrijventerreinen in Nederland zijn enorm belangrijk voor de economie en werkgelegenheid. Tegelijkertijd zijn de meeste terreinen niet meer van deze tijd: ze zijn versteend en kampen met wateroverlast en hittestress. Wat zijn de kansen voor vergroening op bedrijventerreinen met betrekking tot klimaatadaptatie, biodiversiteit en welzijn? IVN Natuureducatie ontwikkelde drie factsheets waarin dat beschreven staat.

 

Factsheet: Klimaatadaptatie op bedrijventerreinen

Veel bedrijventerreinen zijn allesbehalve toekomstbestendig. De toenemende klimaatproblematiek zorgt voor hittestress en wateroverlast. Dat kan leiden tot schade aan wegen en gebouwen. Dit komt onder andere doordat bedrijventerreinen voor slechts 1 procent bestaat uit natuur. Wat zijn de gevolgen voor bedrijventerreinen? En wat is het effect van vergroening op de klimaatadaptatie? Je leest het in dit factsheet.

Factsheet klimaatadaptatie op bedrijventerreinen (pdf)

Factsheet: Welzijn op bedrijventerreinen

Maar liefst 30 procent van de mensen brengt zijn werktijd door op bedrijventerreinen. Maar die terreinen bestaan nu nog grotendeels uit beton. Terwijl uit onderzoek blijkt dat mensen zich fijner voelen, productiever zijn en minder stress ervaren in een groenere omgeving. Daarnaast zorgt meer natuur voor meer biodiversiteit en klimaatbestendigheid. In dit factsheet lees je meer over het effect van groen op het welzijn van medewerkers

Factsheet welzijn op bedrijventerreinen (pdf)

Factsheet: Biodiversiteit op bedrijventerreinen

Er is geen twijfel mogelijk dat de biodiversiteit in Nederland hard achteruitgaat. Dit zie je ook terug op bedrijventerreinen, daar zijn helaas maar weinig verschillende planten en diersoorten te vinden. Hoe kunnen we de biodiversiteit op bedrijventerreinen vergroten? En wat zijn de effecten daarvan? Je leest het in dit factsheet.

Factsheet biodiversiteit op bedrijventerreinen (pdf)

 

Bekijk ook eens het aanbod van IVN voor bedrijven en organisaties.

 

 

Gezondheid