Cursus Moestuinieren geven

Eten uit de eigen tuin is populair. In deze cursus help je de cursisten een eigen moestuin aan te leggen en te onderhouden. Of het nu in hun achtertuin is, in de volkstuin of zelfs op het balkon.

Cover Stap voor stap moestuinierenDe cursus Moestuinieren is bedoeld voor beginnende moestuiniers. Deze korte cursus behandelt de gereedschappen die mensen nodig hebben bij het moestuinieren, het bepalen van de grondsoort, het kiezen van de planten en de werkzaamheden in de moestuin door het jaar heen.

Als docent heb je enige moestuinervaring nodig om de cursus te kunnen geven. Er is een actueel cursusboek beschikbaar, dat je kunt aanschaffen via de Webwinkel.

Download hier de flyer met informatie en contactgegevens.

Flyer oproep cursus moestuinieren organiseren

Cursus Moestuinieren 

Doelgroep
Volwassenen met weinig kennis van moestuinieren.

Duur
De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten.

Wie kunnen de cursus geven?
IVN-afdelingen. Als docent heb je enige moestuinervaring nodig om de cursus te kunnen geven.

Meest geschikte cursusperiode
Maart, april en/of mei. 

Cursusmateriaal
Voor cursisten:
Het cursusboek Stap voor Stap Moestuinieren kost € 12,50 per stuk. Voor IVN-afdelingen die een cursus geven en minimaal 5 boeken bestellen geldt een prijs van €7,50 per stuk. Bestel het benodigde aantal exemplaren in de IVN Webwinkel. Gebruik hierbij de kortingscode voor afdelingen. Deze vind je op Ons IVN in het menu Vereniging > Cursussen > Cursus Moestuinieren.


Voor docenten:

  • 3 lesbrieven, voor elke les één. In de lesbrieven staat per les welk onderwerp je behandelt, op welke manier en hoe lang elk lesonderdeel kost. Deze lesbrieven zijn vooral voor beginnende docenten erg handig. Ervaren docenten zullen liever zelf bepalen hoe ze hun lessen inrichten. Deze vind je op Ons IVN in het menu Vereniging > Cursussen > Cursus Moestuinieren. Wil je liever een boek met geprinte lesbrieven erbij? Die kun je bestellen via deze link.
  • Op Ons IVN kun je ook presentaties vinden die horen bij de lesbrieven.

Organisatie
Naast het lesgeven zelf, komen bij het geven van deze cursus de volgende werkzaamheden kijken:

  • Werving en inschrijving van cursisten
  • Begroting maken van inkomsten en uitgaven 
  • Cursuslocatie regelen/huren
  • Koffie, thee en wat lekkers voor de bijeenkomsten

Certificaten
Je kunt de deelnemers een certificaat geven bij de afsluiting van de cursus Moestuinieren. Het certificaat kun je downloaden op Ons IVN, in het menu Vereniging > Cursussen > Moestuinieren

Ben je nog niet actief op Ons IVN? Je kunt je hier aanmelden.