Gratis moestuinmaterialen van IVN

Zeker voor beginnende moestuinders kan het starten van een moestuin best lastig zijn. Wanneer moet je wat zaaien? Zaai je binnen of buiten? Hoe maak je eigenlijk een plan voor je moestuin? Gelukkig helpt IVN je op weg met handige materialen om van jouw moestuin een succes te maken. Veel plezier!

Zaaikalender

ZaaikalenderOp de IVN Zaaikalender vind je per plantje wanneer je het beste kunt zaaien, verpotten en oogsten. Ook staan er andere tips op om van jouw moestuin een succes te maken! Bestel hier je gratis zaaikalender.

Download gratis zaaikalender

 

Moestuinplan

MoestuinplanMet dit tuinplan maak je een vliegende start met je eigen moestuin. Bekijk het voorbeeld tuinplan en lees de tips. Aan de hand van een aantal vragen, maak je een plan voor jouw moestuin. Ga snel aan de slag met een goed plan voor je moestuin!

Maak je eigen moestuinplan

 

Verpotten

VerpottenWanneer moet ik verpotten? Het antwoord op deze vraag is voor ieder plantje anders. Beantwoord de vragen uit de handleiding en je weet wanneer je je plantjes moet verpotten. Ook leggen we uit hoe je je plantjes kunt verspenen of uitdunnen.

Ontvang direct de handleiding verpotten

 

Bijen in je moestuin

InsectenhotelBijen en andere bestuivers zijn onmisbaar voor het slagen van je moestuinoogst. Je kunt jezelf én de bij een handje helpen door een insectenhotel te maken. Inspiratie opdoen? Download de Do It Yourself handleiding om een insectenhotel te maken. Laat die bij maar komen!

DIY maak je eigen insectenhotel

Moestuin startpakketMoestuin startpakket

Kweken van groente, fruit en kruiden is leuk, maar succesvol oogsten is best lastig. IVN wil jou laten ontdekken hoe spannend, makkelijk, leuk en dichtbij de natuur is door je te helpen om van je moestuin een succes te maken!

Moestuinwinkel