Hoe maak ik de perfecte paddenstoelenfoto? Paddenstoelen

Hoe maak ik de perfecte paddenstoelenfoto?

Paddenstoelen zijn ideale modellen van de natuur; ze poseren geduldig en zijn magisch om te zien. Maar hoe zet je ze mooi op de foto? Ga op zoek naar paddenstoelen en maak met deze tips perfecte plaatjes.

Tips voor fotograferen van paddenstoelen

1. Standpunt

Paddenstoelen staan vaak laag bij, of op de grond. Daardoor fotograferen we ze vaak ook van bovenaf. Dat kan er voor zorgen dat veel paddenstoelen op elkaar lijken en weinig bijzonder overkomen. Bijzondere effecten krijg je als je een paddenstoel recht van voren fotografeert, of van onderen, eventueel met behulp van een spiegeltje. Dan zal je wel door je knieën moeten, of even op de grond gaan liggen.

Tip!
Foto’s van de onderkant van een paddenstoel helpen ook met het determineren. Zo kan je thuis checken welke paddenstoel je op de foto hebt gezet!

2. Bijzonder licht

Een paddenstoel gevonden met en lichte of iets doorschijnende hoed? Probeer eens een foto vanaf de onderkant te maken, het doorvallende licht geeft heel bijzondere effecten!

3. Zon of geen zon?

Een zonnige herfstwandeling is natuurlijk prachtig! Alleen bij het fotograferen van paddenstoelen kan zon zorgen voor veel onrustige schaduwen en een rommelige foto. Fotografeer je een paddenstoel in de schaduw dan zijn de kleuren vaak realistischer en zie je meer details.

Tip!
Schaduw kan je ook creëren door een paraplu over de paddenstoel te zetten zodra je gaat fotograferen.

Download tips

Ontdek meer over

Deel deze pagina