Online klimaatcursus

Ben je enthousiast geworden over de IVN Klimaatcursus, en voer je deze graag online uit? Dat kan! Inmiddels hebben al meer dan 250 cursisten de online cursus succesvol afgerond en bijgedragen aan oplossingen voor de huidige klimaatcrisis. Tijdens de lockdown heeft IVN besloten de klimaatcursus ook online aan te bieden, ondanks de versoepelingen gaan we hier mee door. Met een online cursus kunnen we namelijk nog meer mensen bereiken en meenemen in de groene verandering!

Cursusopbouw

De cursus bestaat uit 8 online bijeenkomsten. Elke online cursus is opgebouwd uit de volgende modules:

  • Introductie

  • Drie theoretische klimaatlessen:Afbeelding

  1. Systeem aarde

  2. Invloed van de mens op het klimaat

  3. Invloed van het klimaat op de mens 

  • Klimaatpsychologie en digitale excursie

  • Workshop storytelling

  • Les systeemverandering

  • Klimaatactieplan en afsluiting

 

Cursustijden

De online IVN Klimaatcursus vindt in de avonduren tussen 19.00 en 21.00 uur plaats. Incidenteel organiseren we ook online klimaatcursussen inde middag 15.30-17.30 uur.  Cursisten kunnen tussen de bijeenkomsten door contact met elkaar en de trainers houden via het intranet van IVN (OnsIVN). 

Zoom

De bijeenkomsten vinden plaats via het programma Zoom. Een goed werkende internetverbinding en een toestel met camerafunctie en microfoon zijn nodig om deel te kunnen nemen aan de cursus. 

Deelnemersbijdrage vanaf  2022

Deelname aan de door IVN Landelijk georganiseerde cursus kost in 2022  €75 voor IVN-leden en €95 voor niet IVN-leden. Je kunt voor 24 per jaar al lid worden van IVN.

Per cursusreeks zijn er 2 gratis plekken beschikbaar. Deze zijn voor potentiele organisatoren van de online of offline klimaatcursus of voor deelnemers voor wie de cursusbijdrage een drempel is.

Ben je van plan om de cursus online of offline in 2023 zelf te organiseren? Je bent welkom om eerst als cursist kennis te maken met de opzet en lesstof. Je maakt dan gebruik van de meekijkregeling (2 plekken gratis per reeks) en start na afloop je eigen cursus op. 

IVN-afdelingen die de online klimaatcursus aanbieden stellen zelf de deelnemersbijdrage vast. Deze ligt in lijn met de adviesprijzen van het IVN Cursushuis.

Alvast aan de slag!

Kan je niet wachten totdat je cursus start en wil je nu al graag actie ondernemen voor het klimaat? Kijk dan eens naar de IVN-kalender ‘een duurzaam jaar’. Deze kalender neemt jou elke maand mee in acties die je kan ondernemen om jouw ecologische voetafdruk te verlagen. 

Ook op het online platform ‘Samen Duurzaam’ vind je verschillende tips en tricks over duurzaam leven. Er worden nuttige links, evenementen en informatie gedeeld in te trant van duurzaamheid en klimaatverandering. We verwelkomen je hier graag!

Kijk ook eens op de website van KlimaatGesprekken en ontdek hun aanbod. Zo bieden ze onder andere de e-course 'klimaatgesprekken' aan, waar je tips, tricks en inspiratie krijgt om zelf op een positieve manier het gesprek aan te gaan over klimaatverandering.

Lid worden van ‘Samen Duurzaam'