IVN Klimaatcursus

Wil jij meer leren over klimaatverandering en de positieve impact die jij kan hebben op het klimaat? Dan is de IVN KlimaatcursusDe groene verandering’ misschien wel wat voor jou! De cursus gaat in op de huidige stand van zaken rondom klimaatverandering en de wisselwerking tussen mens en klimaat. Tijdens de cursus werk je toe naar een persoonlijk actieplan, waarmee jij het geleerde om kan zetten in de praktijk.

Kennis + actie = impact

Naast informeren heeft deze cursus ook als doel mensen handvatten te bieden om zelf in actie te komen. Daarom worden er in de cursus voorbeelden aangehaald die laten zien hoe je in actie kunt komen. De cursisten passen op hun eigen manier de opgedane kennis toe bij de ontwikkeling van een persoonlijk actieplan.

Aan het einde van de IVN Klimaatcursus hebben cursisten een stevige dosis kennis, inspiratie en vaardigheden om een positieve, duurzame impact te hebben op hun omgeving. 

Voor wie?

De cursus is een IVN-publiekscursus, gericht op volwassenen. Wil je als scholier of student 16+ deelnemen aan deze cursus geef je dan gerust op. De cursus is geschikt voor iedereen die zelf actie wil ondernemen en een bijdrage wil leveren aan de groene verandering. en de theoretische basiskennis over klimaatverandering wil leren.

Om deel te nemen aan de cursus is geen voorkennis vereist. Het enige wat je nodig hebt is de motivatie om samen te leren en een steentje bij te dragen. Tijdens de cursus werk je toe naar een actieplan. Elke bijeenkomst krijg je een weekopdracht mee, die jou helpt bij de ontwikkeling van jouw actieplan. Houd er rekening mee dat je gemiddeld nog circa 1 uur per week tijd reserveert voor het maken van jouw actieplan.

Aanmelden voor de IVN Klimaatcursus

Aan jou de keuze! Volg je de cursus offline bij jou in de buurt of wil je liever deelnemen aan de online cursus?

Wil je als IVN-afdeling of externe de IVN Klimaatcursus organiseren? Kijk dan op deze pagina voor meer informatie.

Ondersteuning

De ontwikkeling en implementatie van de IVN Klimaatcursus werd financieel mogelijk gemaakt door

  • NME Fonds (van Dijk Nijkamp)
  • Prins Bernhard Cultuurfonds
  • Groen Traineeship Klimaateducatie met impact 2019-2020-2021