Groen om te doen
Duurzaamheid
donderdag03dec2020

Doe-tip: Natuurlijke kamerspray

Kamersprays kunnen een sfeervolle toevoeging zijn in huis. Maak deze gemakkelijk zelf in de geur die jij het lekkerst vindt of maak er een voor een ander. Wij leggen je uit hoe je het op een zo natuurlijk mogelijke manier maakt. Dat is beter voor jou en voor de luchtkwaliteit in je huis.

Geuren in huis geven een ontspannen of juist opwekkende sfeer. Het is maar net welke geur je gebruikt. Je kunt verschillende kamersprays maken zodat je er altijd één kunt gebruiken die bij je humeur of bij het seizoen past. Maar hoe maak je zelf een kamerspray? Het is erg simpel, wedden dat je na onze instructies meerdere sprays wil maken?

Benodigdheden

 • Gedemineraliseerd water
 • Witch Hazel, ook wel Hamamelis of Toverhazelaar genoemd
 • Etherische olie/olieën naar keuze
 • Flesje met verstuiver (bijv. van 200ml)
 • Kruiden of gedroogde bloemen (decoratie)
 • Eventueel een trechter

Hoe maak je het?

Bekijk de video hieronder:

Accepteer cookies
 1. Voeg 30 druppels van je favoriete etherische olie toe, of meng een paar geuren voor je eigen unieke mix. In de video gebruiken we 10 druppels citroen, 10 druppels rozemarijn en 10 druppels eucalyptus.
 2. Vul het flesje voor de helft met de Witch Hazel. Witch Hazel zorgt ervoor dat de olie met het water mengt en dat je de geur langer ruikt.
 3. Vul de rest van het flesje met gedemineraliseerd water.
 4. Draai de dop op het flesje en schud goed.
 5. Nu kun je het flesje nog versieren met wat kruiden of gedroogde bloemen.
 6. Je kan nog een label toevoegen met een leuke naam, zodat je weet welke geur het is. Deze mix noemen wij bijvoorbeeld 'weerstand boost'.
   

Ben je door deze doe-tip nieuwsgierig geworden naar bloemen?Compact gids bloemen

In deze compacte bloemengids vind je mooie, natuurgetrouwe tekeningen en nuttige informatie over kenmerken, verspreiding en leefomgeving van bloemen. 

Bestel voor €10,00

 

Bronnen

marthastewart.com