Over Gastheer van het Landschap

Ondernemen in de natuur is een fantastisch voorrecht. Dat wordt extra benadrukt in een tijd waarin we aangewezen zijn op onze nabije omgeving. Steeds meer mensen omarmen de natuur. Het is geen plek waar we naartoe gaan, maar waar we thuiskomen. Van een overnachting aan de bosrand tot een dagje uit op het water, de natuur is dichtbij en er valt zo veel over te vertellen. Als we ons eenmaal in de natuur bevinden en er échte aandacht aan schenken, merken we dat onze verbinding met de natuur alleen maar groeit.

Als ondernemer in een prachtige natuurlijke en cultuurhistorische omgeving draag je jouw enthousiasme en liefde op jouw gasten over. Je stelt het kader voor hun ontmoeting met het landschap. Hiermee gaat ook een gevoel van verantwoordelijkheid gepaard; hoe kunnen we bewust omgaan met natuur en cultuurhistorie, en tegelijkertijd zorgeloos genieten? .

IVN Natuureducatie brengt recreatieondernemers samen in het programma Gastheer van het Landschap. Als grootste opleider in natuurbeleving biedt IVN een uitgebreide lokale cursus tot natuurbelevingsexpert en online cursussen via de IVN natuuracademie om je klaar te stomen tot échte kenner en gastheer van jouw landschap. Bovendien sluit je aan bij een landelijk netwerk, ontmoet je gelijkgestemde ondernemers en deel je inspiratie en kennis. Samen werk je toe naar hetzelfde ideaal: natuurinclusief ondernemen. Onze natuurlijke en cultuurhistorische omgeving niet slechts gebruiken als decor, maar ook actief bijdragen. Kortom: ondernemen in en mét de natuur. Zo ontstaat balans tussen het geweldige landschap dat jouw onderneming tot een succes maakt en de gasten die ervan blijven genieten.

Vergroot je gebiedskennis, word onderdeel van het netwerk en bied jouw gasten ook die extra natuurbeleving. Word Gastheer van het Landschap.

Accepteer cookies

Wat houdt het in om Gastheer van het Landschap te worden?

  • Leer jouw omgeving op detaillevel kennen: van flora en fauna tot natuur- en cultuurhistorie. Je volgt een 4-daagse cursus specifiek voor jouw landschap.
  • Word zichtbaar voor alle gasten die op zoek zijn naar authentieke natuurbeleving.
  • Ontmoet gelijkgestemde ondernemers en wissel kennis en ervaringen uit. Ervaar dat je onderdeel bent van een netwerk! 

Extra voordelen:

  • Zet jouw onderneming op de kaart door aan te sluiten bij landelijke IVN-campagnes, zoals de Slootjesdagen in het voorjaar en de #2uurnatuur Challenge in de herfst. Deze campagnes zijn publiekstrekkers en bieden mensen uit de regio de mogelijkheid om kennis te maken met jouw locatie.
  • Bied jouw gasten tijdens arrangementen en andere activiteiten extra hulpmiddelen om het landschap beter te leren kennen en zorg voor ultieme natuurbelevenis. Maak hiervoor gebruik van jouw 10% korting in de IVN webwinkel.

Gastheer groep