Cursus Moestuinieren organiseren

Eten uit je eigen tuin is populair. In deze cursus help je mensen een eigen moestuin aanleggen en onderhouden. Of het nu in hun achtertuin is, in de volkstuin of zelfs op het balkon. 

De cursus Moestuinieren duurt drie dagdelen en is bedoeld voor beginnende moestuiniers. De cursus behandelt de gereedschappen die je nodig hebt bij het moestuinieren, het bepalen van de grondsoort, het kiezen van de planten en de werkzaamheden door het jaar heen.

Als docent heb je enige moestuinervaring nodig om de cursus te kunnen geven. Het is het beste om deze cursus aan te bieden in de lente in de maanden maart, april en/of mei. 

Interesse in het organiseren van de cursus Moestuinieren? Voor de cursisten is er het Moestuinieren-cursusboek en voor de docenten zijn er 3 lesbrieven beschikbaar, voor elke les één. In de lesbrieven staat per les welk onderwerp je behandelt, op welke manier en hoe lang elk lesonderdeel kost. Deze lesbrieven zijn vooral voor beginnende docenten erg handig. Ervaren docenten zullen liever zelf bepalen hoe ze hun lessen inrichten.

Cover Stap voor stap moestuinierenHet Moestuinieren-cursusboek is 20 pagina's dik (softcover) en is te koop in de IVN Webwinkel. Je kunt kiezen uit:

Tip: Gebruik als afdeling je afdelingskortingscode bij het bestellen in de Webwinkel. 

Certificaat
Je kunt een certificaat uitdelen aan de cursisten die de cursus hebben afgerond. Het certificaat kun je vinden op Ons.IVN, het intranet van IVN, in het menu Vereniging > Cursussen > Moestuinieren.
Ben je nog niet actief op Ons IVN? Je kunt je hier aanmelden.