Lesmateriaal VO

Ben jij als docent op zoek naar lesmateriaal over klimaatverandering voor het voorgezet onderwijs? IVN heeft in samenwerking met Qompas  lesmateriaal over klimaatverandering ontwikkeld voor 3 en 4 vmbo-vwo.  

https://www.ivn.nl/klimaateducatie-met-impact/nieuws/ivn-en-qompas-ontwikkelen-lesmateriaal-klimaatverandering-voor-jongeren
 

Hoe ziet het lesmateriaal eruit? 


Het lesmateriaal is ontwikkeld in het kader van het burgerschapsonderwijs en sluit aan bij de voorstellen voor het nieuwe curriculum. Het materiaal bestaat uit een 4-delige lessenreeks die leerlingen een goede introductie geeft tot klimaatverandering. 

Les 1: Klimaatverandering: wat zijn de gevolgen van klimaatverandering dichtbij en ver weg? 
-    Lesbrief + werkblad 
-    Powerpoint
 Les 2: Burgers, bedrijven of overheid: wie is er verantwoordelijk voor klimaatverandering?
-    Lesbrief + werkblad 
-    Powerpoint
Les 3: Jouw klimaatverhaal: wat betekent klimaatverandering voor jou?
Les 4: Klimaatacties: welke acties kan je ondernemen tegen klimaatverandering? 

Elke les duurt 50 minuten en wordt geleverd met een: lesbrief, werkblad(en) en een PowerPointspresentatie. Het lesmateriaal kan worden ingezet als lessenreeks, maar ook aangeboden worden als losse les(sen). 

Les 1 en 2 zijn ter inzage en voor gebruik hier te downloaden. Ben je docent in het voortgezet onderwijs en wil je graag gebruik maken van alles lessen dan verwijzen we je door naar de omgeving van Qompas  voor de klas. Werk je op een andere manier met jongeren en maak je graag gebruikt van het materiaal? Neem dan contact met ons op.