Kweektips rode bloemenmix

Met de grote klaproos, inkarnaatklaver en duizendschoon geef jij jouw tuin warme, rode accenten. Wanneer is een goed moment om deze bloemen te zaaien? En wanneer kan je gaan genieten van jouw rode bloementuintje?

Na 1-4 weken ontkiemen de plantjes en na 2-9 maanden komt de rode bloemenmix tot bloei (duizendschoon heeft langer nodig om tot bloei te komen). Bekijk alle kweektips per bloemsoort:

Grote klaproos

De klaproos heeft fraaie zaaddozen met fijn zaad dat wordt rondgestrooid voor een nieuwe ronde volgend jaar. Het plantje kiemt buiten beter dan binnen.

Grote klaproos

Inkarnaatklaver

Met rode bloeipluimen en klaverblaadjes is het een mooie, maar niet heel makkelijke plant om in je tuin te houden. Insecten komen er graag voedsel halen.

Inkarnaatklaver

Duizendschoon

Een tweejarige plant, die bijna altijd in haar eerste jaar al bloeit als je in maart of april zaait. Klassieker voor de school-avondvierdaagse.

Duizendschoon

Bekijk de video voor meer tips

Het hele jaar een tuin vol kleur?

Dat kan! De IVN Bloesemboog helpt je op weg. Leuk voor jou én goed voor de insecten. Iedere maand valt er wel wat bloeiends te beleven, dat nectar en stuifmeel biedt. Zaai en plant jouw tuin vol met planten die elkaar opvolgen in bloei. Zo geniet je het hele jaar van een tuin vol leven!

Gratis IVN Bloesemboog