IVN tijdens Stadsfestival Zoetermeer 2040

Zoetermeer 17 september 2023

Op zaterdag 16 september heeft IVN/KNNV deelgenomen aan het Stadsfestival Zoetermeer 2040. Een evenement over het heden en de toekomst van deze stad. Deze dag waren op verschillende locaties activiteiten voor jong en oud te beleven: om te laten zien wat in de stad gebeurt om ervoor te zorgen dat Zoetermeer nu en in de toekomst een goede plek blijft voor recreëren, werken en ondernemen.

IVN ijvert altijd voor een gezonde leefomgeving met voldoende natuur: die is heel goed te beleven dichtbij huis en in Zoetermeer is er rondom de stad een groene cirkel van parken en natuurgebieden. Eén daarvan is het Balijbos in Rokkeveen dat aansluit aan het Bieslandse bos en de Delftse Hout en daarmee een aaneengesloten groene corridor is tot aan Delft.

Hoe kan het anders: wij hebben mensen meegenomen de natuur in. Vanaf de stadsboerderij de Balijhoeve zijn natuurwandelingen verzorgd door onze gidsen. In het Balijbos en het nabijgelegen libellenreservaat namen wij de deelnemers mee in een natuurbeleving die nazomer én een begin van de herfst bevatte.

En in het Balijbos konden kinderen met schepnetten op slootjes safari: onder begeleiding van een IVN gids ontdekten zij het natuurleven van onder water. Vol aandacht bestudeerden zij in de teiltjes en loeppotjes welke kriebeldiertjes en larfjes daar leven.

Deel deze pagina