Texel
Kind & Natuur
zondag10nov2019

Succesvolle Nacht van de Nacht

Korte verslagjes van de StrunerKids activiteiten voor en tijdens de
Nacht van de Nacht 2019

Dinsdag 22 oktober, schemerwandeling met Pierre Bonnet

32 kinderen en 21 volwassenen

We startten de wandeling tijdens zonsondergang, toen konden we nog kleuren onderscheiden. We kregen een steen in ons hand achter de rug om te voelen, aan het eind van de wandeling kregen we de stenen terug en moesten we ‘onze’ steen weer terugvinden/voelen.

Halverwege kregen we een spiegeltje onder onze neus zodat we alleen de toppen van de bomen konden zien, we moesten dus op het gevoel een duin oplopen, heel spannend. In een potje mochten alle lekkere geuren van het bos doen, een geurencocktail maken. Bovenop het duin waren we een tijd stil en luisterden een tijd naar de stilte.

Terug bij de startplek was het een hele toer om de kleurenkaart en de steen die we in het begin hadden gevoeld weer terug te vinden in het donker. Alle zintuigen waren aan bod geweest!


Vrijdag 25 oktober en zaterdag 26 oktober ‘Voor het slapen naar de schapen’, naar de schaapskudde ‘Vrolijke schapen’ van Daphne Hogeweg

resp. 13 kinderen en 14 volwassenen, 20 kinderen en 15 volwassenen.

Op zaterdagavond ging Nelleke Theijssen mee om de zons- en
maansverduistering uit te leggen aan de kinderen. We begonnen bovenop het duin waar we bij helder weer de sterren zouden kunnen bewonderen.

Daarna gingen we met Daphne mee naar de schapen, we maakten een grote kring en de hond begeleidde de schapen in de kring, zo konden we ze aaien en voeren. De 4 geiten lieten zich makkelijker aaien. Daphne vertelde aan de kinderen grappige en spannende verhalen die haar schapen hadden beleefd. Daarna gingen we weer terug naar het hoge duin waar de kinderen een
armbandje gingen wolvilten en de ouders kregen koffie en thee.